Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

ULTIMA ORĂ: Sicriul cu trupul neînsufleţit a ÎPS Epifanie Norocel a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală


   Sicriul cu trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, care a decedat luni seara, la Panciu, a fost depus, astăzi la Catedrala Arhiepiscopală din centrul municipiului Buzău.  Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Epifanie Norocel a ajuns la Buzău în noaptea de luni spre marți și a fost depus în vechea catedrală din municipiu.
   În această dimineață, a fost oficiată Sfânta Liturghie, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al arhiepiscopului a fost scos din vechea catedrală, fiind dus în Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului. Sicriul a fost purtat pe umeri de către consilierii Înalt Preasfințitul Epifanie, din curtea Arhiepiscopiei până în incinta Catedralei, fiind însoțit de un alai format din preoți călugări, maici și elevi ai Seminarului Teologic.
   Timp de 40 de zile va fi doliu în toate bisericile și mănăstirile din județele Buzău și Vrancea și se vor rosti rugăciuni pentru odihna Înalt Preasfințitului Epifanie Norocel. După cele 40 de zile va fi ales și un înclouitor al ÎPS Epifanie Norocel. Patriarhia Română precizează că, până la alegerea noului ierarh titular, locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitate de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii. „Slujitorii Sfintelor Altare din județele Buzău și Vrancea vor oficia slujbe de pomenire a Părintelui nostru Arhiepiscop Epifanie pentru ca Dumnezeu să-l odihnească alături de aleșii Săi în Împărăția Cerurilor. De asemenea, de trei ori în zi, la orele 8, 12 și 16, clopotele vor suna funebru în toate bisericile Eparhiei”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
   Înmormântarea va avea loc joi, începând cu ora 11.00, iar slujba va fi oficiată  de către un sobor de Ierarhi, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?