Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tomograf şi RMN pentru Spitalul Judeţean


    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va fi modernizat și reabilitat în cursul acestui an, astfel încât vrâncenii să se poată trata într-o unitate spitalicească modernă. În prezent, se lucrează la întocmirea unui proiect pentru obținerea de fonduri europene pentru reabilitarea pavilionului central al unității medicale.
    Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mîndrilă, anul acesta se intenționează să se achiziționeze un tomograf, dar și un RMN. De asemenea, intenția este de a se elimina taxa de parcare auto în valoare de 5 lei, urmând a fi amenajată o parcare pentru autoturisme. „În acest moment se lucrează la întocmirea documentației, care va fi depusă la Ministerul Dezvoltării în vederea obține-rii de fonduri europene pentru reabilitarea clădirii. Prin acest proiect ne propunem să schimbăm stoleria, acoperișul și instalația electrică, dar și să izolăm clădirea. În felul acesta sperăm să rezolvăm și problema infiltrațiilor de apă de la subsolul clădirii printr-un sistem identificat de specialiști. Când plouă sunt mereu probleme la subsolul clădirii, care se inundă. De asemenea, îmi doresc să elimin taxa de parcare auto și să amenajez o parcare pentru mașini în fața ambulatoriului de specialitate, dar și să achiziționez un tomograf și un RMN”, spune managerul Constantin Mîndrilă.
    Åžeful Spitalului Județean de Urgență intenționează să rezolve și deficitul de cadre medicale. În prezent, în cadrul unității lucrează 128 de medici, fiind foarte multe specialități, precum Diabet, Hematologie, Alergologie, unde lucrează câte un singur doctor. Mîndrilă își dorește să atragă cât mai mulți medici tineri, care vor beneficia de diferite facilități, una dintre acestea fiind locuința de serviciu. „Îmi doresc să atrag medici care tocmai au terminat rezidențiatul prin acordarea unor facilități, cum ar fi locuințe de serviciu sau ANL. Toate aceste proiecte sunt pentru ca această unitate să devină un spital civilizat de urgențe, unde actul medical să se desfășoare în condiții cât mai bune. Îmi doresc ca cei care vin în acest spital să beneficieze de condiții cât mai bune, să plece de aici sănătoși și cu o părere foarte bună despre actul medical și condițiile de care au beneficiat”, a adăugat managerul Constantin Mîndrilă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?