Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ambulanţele, solicitate pentru probleme digestive şi consum exagerat de alcool


   De la începutul săptămânii, cadrele medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea au lucrat la foc continuu. Au fost contabilizate aproximativ 110 solicitări, cele mai frecvente fiind afecțiunile digestive, consumul excesiv de alcool și agresiunile. „În perioada Sărbătorilor de iarnă ambulanțele au fost solicitate să intervină la aproximativ 110 cazuri, care au fost urgențe de cod roșu și galben. Din total, 75% din pacienți au fost transportați la spital, iar 25% au fost tratați la domici-liu. Față de o perioadă normală a anului, numărul solicitărilor nu a crescut. Au predominat patologia digestivă, intoxicațiile etanolice și agresiunile”, ne-a declarat medicul Vitalie Bețișor, managerul SAJ Vrancea.
   Dat fiind că se apropie și noul an, medicii recomandă vrâncenilor moderație în ceea ce privește consumul de alimente și de alcool, pentru a nu ajunge la spital. „În această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conținut ridicat de grăsimi și preparate termic, prin prăjire; carnea și preparatele din carne de porc trebuie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă cereale, legume, fructe și produse lactate; se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.
   În ceea ce privește expunerea la frig, în special în cazul persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecție adecvate, cum ar fi căciuli, mănuși, fulare și îmbrăcăminte corespunzătoare. De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conținut de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?