Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Sărmăluţe, friptură şi cozonac pentru pacienţii Spitalului Judeţean


   Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani vor beneficia, cu ocazia Crăciunului, de un meniu diversificat, specific bucătăriei românești. Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi legume, brânzeturi ori făinoase, pacienții vor primi și bucate tradiționale românești.
   Managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, ne-a precizat că pacienții vor primi sărmăluțe în foi de viță și de varză, friptură cu piure, cozonaci și portocale. „Pentru ca și cei care vor fi internați în spital în zilele de Crăciun să simtă atmosfera specifică sărbătorilor, ei vor avea parte de un meniu diferit. În prima zi vor primi sărmăluțe în foi de viță și de varză, de vită sau de porc, în funcție de regimul alimentar la care sunt încadrați, iar seara vor primi aperitive cu salam și cașcaval. A doua zi de Crăciun vor primi friptură de pui și cârnați cu piure. De asemenea, fiecare pacient va primi cozonac și portocale”, ne-a declarat Constantin Mîndrilă.
   Meniul este stabilit de medicii curanți, care știu cu exactitate ce fel de hrană i se potrivește fiecărui pacient în parte. Conducerea spitalului încearcă să facă mai ușoară și mai primitoare perioada șederii în spital a persoanelor bolnave. În mod normal, pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență beneficiază de o rație zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătății. Regimurile alcătuite de medicii nutriționiști sunt particularizate pe diverse tipuri de afecțiuni. Lehuzele și persoanele arse primesc în plus față de restul bolnavilor, mere și lapte. În cazul dietelor comune, pacienții primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură și mâncare de cartofi, orez sau tăiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?