Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Clubul finanţat de Primăria şi Consiliul Local Focşani, la ceas aniversar


   Clubul Sportiv Municipal 2007 Focșani, înființat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului din 19 decembrie 2006, a împlinit ieri cinci ani de activitate efectivă. La recepția organizată de conducerea clubului organizată ieri la sediul Primăriei, au participat primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, consilieri locali, antrenori și membri ai Comitetului Director, dar și personalități din lumea sportului vrâncean care au vrut să fie alături de club la acest moment aniversar. Tot ieri a fost lansat și noul site al clubului, www.csmfocsani2007.ro. „Vă doresc să aveți rezultate cât mai bune pe viitor și să duceți cât mai sus în clasamente acest club. CSM 2007 va fi sprijinit și pe viitor de Primărie și Consiliu Local”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
   În actul constitutiv, noii entități sportive îi era stabilit ca obiect principal de activitate selecția și pregătirea sportivilor, participarea acestora la competiții sportive interne și internaționale și atingerea performanțelor sportive. Fiind persoană juridică de drept public, Clubului Sportiv Municipal 2007 îi era oferit suportul finanțării din bugetul Municipiului Focșani și îi erau puse la dispoziție baze pe care sportivii săi să se poată pregăti și să participe la competiții – stadionul Milcovul și terenurile de tenis din Parcul Nicolae Bălcescu.
   Clubul nu a primit, însă și o sală pentru handbal, volei, futsal, arte marțiale, judo, tenis și atletism în sezonul rece! CSM 2007 a preluat și echipele de fotbal, futsal, handbal, volei, judo, șah, tenis de câmp, baschet și atletism existente în municipiu, ceea ce i-a permis – și l-a obligat, încă din primii doi ani, să-și propună ca obiective obținerea unor performanțe naționale și internaționale. În cei cinci ani de viață a CSM 2007, conducerea, antrenorii, sportivii, toți cei care sunt parte a clubului au lucrat pentru îndeplinirea menirii sale, așa cum a definit-o actul de înființare. Antrenorii sau instructorii de la toate secțiile au participat la acțiuni de selecție în școli ori la competițiile organizate pentru copii și juniori, cu contribuția CSM 2007.
   Atragerea copiilor și juniorilor cu calități pentru sportul de performanță a avut urmări benefice pentru club, mulți dintre aceștia devenind, în timp, sportivi cu rezultate bune sau foarte bune în întrecerile județene, naționale ori internaționale, în special în sporturile individuale. Bilanțul celor cinci ani de existență a CSM Focșani 2007, pe care îl prezentăm în continuare, vorbește despre cât și cum au lucrat specialiștii clubului, în câtă valoare sportivă – ca și umană – și în ce rezultate la competiții se regăsesc fondurile primite ca subvenție de la Consiliul Local al municipiului și sprijinul oferit de Primăria Focșani.
   Pentru un sportiv, cinci ani înseamnă aproximativ jumătate din timpul parcurs de la inițiere până la maturizare. Pentru Clubul Sportiv Municipal Focșani, cinci ani au însemnat un drum al consolidării și definirii cu claritate a locului în viața sportivă a municipiului, județului și țării. Este un drum ce poate fi – și este necesar – să fie continuat pentru ajungerea la niveluri de performanță superioare celor de până acum, în acord cu obiectul de activitate ce i-a fost stabilit de Consiliul Local al Municipiului prin actul de constituire din 19 decembrie 2006.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?