Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Percheziţie la un contrabandist de ţigări


   Un bărbat din Focșani s-a trezit la ușă, ieri dimineață, cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea. Polițiștii vrânceni au efectuat percheziția la domiciliul lui Marian R., la solicitarea colegilor de la SCCO Suceava și a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. Focșăneanul este suspectat că ar face parte dintr-o grupare specializată în traficul cu țigări de contrabandă, de proveniență extra-comunitară.
   În timp ce polițiștii vrânceni scotoceau casa focșăneanului, colegii lor de la Suceava, Mureș și București efectuau 21 de percheziții la locuințele membrilor grupării din județele amintite. În total, 35 de persoane sunt suspectate că au aderat la această grupare infracțională, iar 25 dintre ele au fost duse la audieri cu mandate de aducere. Printre acestea s-a numărat și bărbatul din Focșani.
   Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectați că în perioada martie – decembrie, au introdus în țară, transportat și valorificat, în mod ilegal, cantități însemnate de țigarete ce proveneau din Republica Moldova. „Pe parcursul cercetărilor s-a reușit identificarea și indisponibilizarea a cinci transporturi de țigarete, totalizând 8.856 de pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în țară. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 500.000 de lei. În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de suspecți, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și contrabandă”, transmit polițiștii.
   La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns 30 de persoane, ieri,  urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor suspecților.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?