Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Mii de focşăneni primesc ajutoare pentru căldură în această iarnă


   În sezonul rece 2012-2013, peste 6.000 de focșăneni vor beneficia de ajutoarele pentru căldură oferite de Primăria Focșani. Cei mai mulți beneficiari ai acestor ajutoare sunt cei care au depus cereri pentru SC ENET SA, în număr de 4.994. Alți 871 de focșăneni beneficiază de ajutoare pentru încălzire la gaze, iar alți 270 pentru lemne.
   Cererile au fost depuse la ENET, la Primăria Focșani și la Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS). Cei care au completat formularele până pe 20 noiembrie și s-au încadrat în condiții vor beneficia de ajutoare pentru toată perioada sezonului rece. Focșănenii care nu au depus încă astfel de cereri o pot face în conti-nuare, cu mențiunea că vor beneficia de ajutoare începând cu luna următoare depunerii cererii.
   În paralel, angajații SPLAS Focșani au verificat peste 3.000 de cereri care au fost depuse anul trecut. Dintre acestea, aproximativ 300 de persoane care au solicitat ajutorul au primit decizie de încetare și au fost nevoite să returneze sumele primite pentru ajutorul de căldură. „Fie aveau două proprietăți în loc de una, fie nu existau contracte de închiriere sau comodat”, ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul SPLAS. Alte 370 de persoane au fost obligate să își completeze dosarele pe care le-au depus pentru ajutorul de căldură pentru că și-au modificat veniturile sau numărul membrilor de familie. Circa 70% dintre cererile pe proprie răspundere vor fi verificate și în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?