Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Maşini de la deszăpezire ieşite în decor


   Prima zăpadă din această iarnă le-a dat bătăi de cap șoferilor mașinilor de deszăpezire, care au acționat pe drumurile naționale ce tranzitează județul Vrancea. Din neatenția conducătorilor, unele dintre acestea s-au răsturnat prin șanțuri. Potrivit polițiștilor, ieri, nu au fost înregistrate accidente cu victime.
 
   Traficul rutier a fost blocat ieri pe DN 2 N, pentru scurt timp, între localitățile Bordești și  Dumitrești. Åžeful Secției de Drumuri Naționale Vrancea, Marian Paraschiv, ne-a precizat că la fața locului au fost trimise utilaje, care au intervenit pentru remedierea problemei. „În localitățile din zona de munte a județului stratul de zăpadă a ajuns și la 60 centimetri. Probleme au apărut pe DN 2 N, între localitățile Bordești și Dumitrești. Utilajele au ajuns la fața locului și au intervenit pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe partea carosabilă”, a explicat Marian Paraschiv. Ieri, la orele prânzului, 25 de utilaje acționau pe drumurile naționale din Vrancea.
   Probleme au fost și pe DN 2L Tișița – Soveja, la Valea Cîmpului. Traficul rutier a fost întrerupt câteva zeci de minute, timp în care utilajele au acționat pentru curățarea părții carosabile.
Două utilaje de la deszăpezire, care interveneau pe DN 2 D, s-au răsturnat, unul la Bârsești, celălalt la Tulnici. Mașina care acționa la Tulnici s-a răsturnat chiar în apropierea Postului de Poliție din comună deoarece șoferul nu a observat șanțul de pe marginea drumului. Utilajele de la deszăpezire au avut probleme și pe DN 2 N, dar și la Tănăsoaia.
   De asemenea, un tir care circula pe drumul european a ajuns în șanț, la intersecția cu drumul care duce spre comuna Ruginești. Åžoferii care au circulat ieri pe drumul european, înspre Adjud, ne-au spus că s-a circulat foarte greu din cauza stratului de zăpadă depus pe partea carosabilă.
Polițiștii de la Rutier spuneau, aseară, că se circulă în condiții de iarnă pe aproape toate drumurile din județ. Potrivit șefului Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe, aseară niciun drum din județ nu era blocat. „Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. La această oră (ieri, la orele 17.00 – n.r.) niciun drum nu este blocat. În cursul zilei de astăzi (ieri-n.r.) nu au fost înregistrate accidente de circulație soldate cu victime. Au fost trei cazuri de mașini ieșite în decor, dar fără victime”, a explicat comisarul șef Gheorghe. Pe parcursul întregii zile, 16 echipaje de la Rutier au patrulat pe drumurile din județ pentru a vedea dacă sunt probleme, dar și dacă șoferii au mașinile echipate corespunzător.
   Meteorologii au prelungit atenționarea meteo Cod Galben până astăzi la ora 11.00. Fenomenele vizate sunt ninsori și ploi abundente, polei, intensificări de vânt.
 
Åžoferii, sfătuiți să circule cu prudență
 
   Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să manifeste prudență sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum și în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheață sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor concrete de drum, care să nu depășească 30 kilometri pe oră în localități și 50 kilometri în afara acestora.
   Persoanele care vor să afle cum se circulă pe un anumit drum național pot suna la numărul de telefon 021.9360.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?