Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Bandă adezivă la gura unui ATM din zona Piaţa Unirii


   Bancomatele au redevenit țintele hoților, iar metoda „scotch” este din nou la modă. Joi seara, un focșănean a fost la un pas de a rămâne fără banii pe care vroia să îi scoată dintr-un bancomat din zona Piața Unirii, aceștia lipindu-se de scotch-ul amplasat de hoți la gura ATM-ului. Bărbatul, care vroia să scoată din bancomat suma de 1.500 lei, și-a dat seama că ceva este în neregulă și împreună cu paznicul unității bancare a sunat  la poliție. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, i-au recuperat banii focșăneanului, iar acum fac verificări pentru identificarea celor care au lipit banda adezivă la gura ATM-ului.
   Modelul de operare cu adeziv, prin care hoții reușesc să sustragă bani din bancomate, a fost importat de infractorii români. Nu puține au fost cazurile când persoanele care doreau să scoată bani de pe card nu și-au dat seama ce se întâmplă și au părăsit zona. În urma lor, infractorii, care suprave-ghează bancomatele din apropiere, recuperează dispozitivul de captare cu toți banii rezultați de la ultima tranzacție.
   Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni ca în cazul în care numerarul nu este restituit și nu sunt afișate  pe ecran expresiile „fonduri insuficiente”, „bancomat nefuncțional”, „card expirat” sau „card nefuncțional”, să nu părăsească zona bancomatului și să apeleze 112. Până la sosirea poliției, persoana în cauză va trebui să aștepte lângă bancomat și să recomande altor utilizatori să nu-l folosească, datorită unor probleme tehnice.
   Alte cazuri de acest gen au fost înregistrate în Focșani la începutul anului 2011. Atunci, o femeie a rămas fără 530 de lei. Fără să se gândească vreun moment că ceva ar putea fi în nere-gulă, femeia a mers la un alt ATM. După ce a introdus cardul și pinul, ea a aflat că banii îi fuseseră luați din cont, dar aceștia nu se aflau în buzunarul său, ci al unei alte persoane. Abia în acel moment a realizat că ceva este în nere-gulă și a sunat la poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?