Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Poliţiştii verifică, în trafic, anvelopele murdare de noroi


   În timpul sezonului rece pot apărea situații periculoase în trafic, ce pot fi datorate de ceață, vizibilitate redusă, carosabil umed, poleiului, etc. De asemenea, unele obstacole pot fi create chiar de conducătorii auto, atunci când pătrund pe carosabil cu anvelopele murdare de noroi, de exemplu, sau din autoturisme se scurg diferite substanțe ori materiale.
   Polițiștii vor verifica în trafic dacă șoferii au anvelopele curate sau nu. „Având în vedere că prin obiectul de activitate al unor societăți comerciale, autovehiculele acestora transportă diferite materiale din zone neamenajate către puncte de lucru pentru prelucrare sau depozitare (transport material lemnos, transport deșeuri, etc.), pentru prevenirea unor accidente grave de circulație, poliția rutieră atrage atenția cu privire la respectarea normelor privind starea de curățenie a anvelopelor la pătrunderea pe drumurile modernizate. Poliția rutieră amintește conducătorilor auto, dar și responsabililor societăților comerciale că pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu autovehicule care au pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă, ori din care cad sau se scurg produse, substanțe ori materiale ce pot pune în pericol siguranța circulației, se pedepsește cu amendă de la 630 la 1.400 lei, conform prevederilor legale în vigoare”, transmit polițiștii.
   În perioada urmatoare, Poliția Rutieră va desfășura activități de verificare, constatare și sancționare a conducătorilor auto care încalcă prevederile legale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?