Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rezultate bune la Rezidenţiat


   Absolvenții de medicină și farmacie vrânceni au luat note de trecere la examenul de Rezidențiat, care a avut loc pe 25 noiembrie. Este vorba de 11 medici și trei farmaciști, care au susținut examenul în centrele universitare din București și Iași, cu toții obținând punctaje de promovare. Cei 14 absolvenți și-au ales posturile și centrele de pregătire, duminică.
   Potrivit site-ului www.rezidentiat.info, „formele de încadrare ca rezident se vor efectua în perioada 10-17 decembrie 2012, inclusiv, pe baza adeverinței eliberate de comisia locală de rezidențiat. Încadrarea ca rezident cu loc sau cu post și prezentarea la stagii se va face începând cu data de 01.01.2013”.
   În spitalele vrâncene sunt disponibile 23 de posturi de medici și un post de farmacist. Cele mai multe posturi de medici rezidenți, 9 la număr, sunt la Spitalul Județean Focșani, în specializările alergologie și imunologie clinică, anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, endocrinologie, chirurgie orală și maxilo-facială, medicină internă, oncologie, pneumologie și psihiatrie. La Spitalul Adjud sunt disponibile șapte posturi de medici pentru specializările: anestezie și terapie intensivă, diabet, medicină de urgență, neonatologie, pediatrie, medicină internă și oncologie. Spitalul din Panciu oferă posturi de medici rezidenți în epidemiologie, medicină internă și radiologie. Spitalul din Vidra are un post de medic pentru specialitatea chirurgie, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni are un post de farmacist. Serviciul de Ambulanță Județean are nevoie de trei medici rezidenți pentru stațiile Adjud, Panciu și Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?