Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Adăpost de noapte pentru oamenii străzii, în cartierul Bahne


   Ministerul Muncii asigură 90% din valoarea totală a proiectului derulat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea, în parteneriat cu Primăria Focșani.

   Persoanele fără adăpost din municipiul Focșani vor avea un acoperiș deasupra capului pe timpul nopții, începând din această iarnă. Consilierii locali focșăneni au adoptat ieri, în cadrul unei ședințe de îndată, trei proiecte de hotărâre privind aprobarea unui parteneriat între Primăria Focșani și Filiala de Cruce Roșie Vrancea, pentru amenajarea unui al doilea adăpost de noapte pentru oamenii străzii, în cartierul Bahne. Proiectul urmează a fi depus la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale astăzi.
   Consilierii locali și-au dat acordul pentru încredințarea în folosință gratuită, pentru 12 ani, către Crucea Roșie, a unui spațiu în suprafață de 116 metri pătrați în zona Bahne din Focșani, mai exact din incinta Punctului Termic nr. 43 din str. Panduri, ce aparține domeniului public al municipiului Focșani. Acolo va fi amenajat un adăpost de noapte pentru oamenii străzii, cu o capacitate de minim 20 de locuri, cu posibilitatea de extindere, de până la 30 de locuri. 
   „Filiala de Cruce Roșie Vrancea a găsit o oportunitate de finanțare, deschisă de Ministerul Muncii, și pentru că termenul de depunere este foarte apropiat, 19-20 noiembrie, am demarat toate studiile și am pregătit toate documentele tehnice și parteneriatele cerute, astfel încât să fim în măsură să depunem proiectul. Cu caracter provizoriu, adăpostul poate fi funcțional începând de mâine, am luat niște măsuri de urgență și am creat un climat optim, doar cazare pe saltele, atunci când situația o va impune. Cu sprijinul Ministerului, dacă finanțează și consideră că este o nevoie reală pentru orașul nostru, probabil lucrările vor începe în primăvara anului viitor. În această iarnă vrem să facem față solicitărilor cu adăpostul de noapte existent și cu acest al doilea adăpost, în condiții provizorii”, ne-a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea.
   În Focșani mai funcționează Adăpostul de noapte „Sf. Nicolae cel Nou”, pe strada Albinei.

Primăria va plăti cheltuielile cu hrana și utilitățile timp de 10 ani

   Dacă proiectul va primi finanțare, Primăria Focșani și-a luat angajamentul să cofinanțeze acest obiectiv cu 34.132 lei, sumă care reprezintă 10% din valoarea totală (341.320 lei) pentru reparații, amenajări, construcții și dotări. Restul de 90% din valoarea proiectului va fi asigurat de Ministerul Muncii.
   Primăria va asigura și cheltuielile neeligibile, în sumă de 28.684 lei și cheltuielile de punere în funcțiune a obiectivului- 19.800 lei. Deasemenea, Primăria urmează să asigure cheltuielile lunare, pe o perioadă de minim 10 ani de la terminarea lucrărilor, pentru plata utilităților (energie electrică, apă, canal, încălzire, salubrizare), cheltuieli lunare cu personalul social (patru angajați), cheltuielile pentru materie primă și materiale, hrana pentru beneficiari, în cuantum de 6 lei/persoană/zi, cheltuieli de igienizare, întreținere și reparații anuale.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?