Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Poliţiştii din şase comune nu au maşini de serviciu


   Polițiștii de la șase posturi de poliție din județ nu au mașini de serviciu cu care să patruleze prin comune sau să ajungă la intervenții. Este vorba despre posturile de poliție din comunele Negrilești, Păulești, Spulber, Obrejița, Jitia și Vintileasca.
   Oamenii legii din aceste comune merg la intervenții pe jos, cu mașinile personale sau ale localnicilor, care îi sprijină în activitatea pe care o desfășoară. 
   Comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică, spune că la IPJ Vrancea ar putea ajunge autoturisme noi, nefiind stabilită o dată în acest sens.
   „Avem șase posturi de poliție care nu au mașini de serviciu. Este vorba despre comunele Negrilești, Păulești, Spulber, Obrejița, Jitia și Vintileasca. Polițiștii ajung la intervenții cu mașinile persoanle, cu persoanele de sprijin fie de la administrația publică locală sau agenți economici sau cu persoane fizice, care sprijină activitatea poliției. Åžtiu că achiziționarea unor autoturisme este în planul Ministerului Administrației și Internelor, dar nu poate fi precizată o dată în acest sens”, a explicat comisarul șef Marin.
   Comuna Jitia are cinci sate arondate, respectiv Cerbu, Dealu Sării, Jitia, Jitia de Jos și Măgura. Localitatea Vintileasca are arondate șase sate, respectiv Vintileasca, Tănăsari, Neculele, Bahnele, După Măgura și Stoichi.
   De la Vintileasca și până la Stoichi sunt mai bine de 10 kilometri, iar localnicii spun că mai bine de cinci kilometri trebuie să-i parcurgi prin pădure. În astfel de situații, este lesne de înțeles de ce polițiștii ajung la intervenții cu o oarecare întârziere. Până când vor primi mașini, polițiștii din cele șase comune se descurcă cum pot. Folosesc mașinile personale, în rezervoarele cărora pun benzină tot cu bani din buzunarele lor sau apelează la localnici. În plus, pe lângă faptul că nu au cu ce să ajungă la intervenții, oamenii legii mai trebuie să ajungă și la Focșani, la ședințele de la IPJ sau la Parchet cu dosarele pe care le au în lucru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?