Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Victor Ponta: Deputaţii USL vor decide cu mintea lor ridicarea imunităţii lui Trăşculescu


   Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că deputații USL vor trebui să decidă în urma unei analize proprii asupra arestării deputatului PDL Alin Trășculescu. Ponta a susținut că la nivelul Comisiei juridice, parlamentarii USL vor analiza dosarul pentru a vedea dacă este justificată arestarea preventivă a lui Trășculescu, acuzând „lașitatea celor de la PDL de a-l apăra pe colegul lor”. El a ținut să sublinieze faptul că flagrantul organizat de procurori s-ar fi organizat în absența deputatului, fapt care ridică semne de întrebare asupra reținerii acestuia. „Nici nu ne încolonăm ca o turmă de votanți – cum sigur e treaba celor de la PDL dacă reacționează din nou ca o turmă, se duc cu mâna pe sus – nici nu ne opunem în niciun fel desfășurării procedurilor judiciare, însă colegii noștri din Comisia juridică în primul și în primul rând trebuie să studieze exact documentele și acuzațiile care i se aduc, iar pe baza a ceea ce ei vor constata – e vorba de juriști ai noștri, ai USL – parlamentarii noștri vor decide dacă sunt de acord ca mai departe cercetările să se desfășoare cu inculpa-tul în stare de libertate sau în stare de arest”, a prezentat Ponta, poziția USL. „Dacă am fi la fel de demagogi ca cei de la PDL, ne-am repezi imediat să spunem «Să fie arestat Trășculescu, că uite e simbolul corupției în PDL». Am promis însă că suntem altfel, și primul lucru e să fim mai puțin demagogi și să gândim cu creierul nostru, nu cu creierul domnului Lăzăroiu”, a mai precizat președintele PSD.
   El a susținut că arestarea unui parlamentar este o decizie extrem de importantă și cercetarea în stare de libertate a unei persoane trebuie să fie regulă, „iar cercetarea în stare de arest trebuie să fie excepția, indiferent că în acest caz e vorba de un reprezentant al PDL vașnic absolvent al examenului de la Comisia doamnei Macovei”.
   Totodată, Ponta a precizat că parlamentarii USL au fost convocați la ședința plenului Camerei Deputaților, menționând însă că unii sunt în campanie, iar alții nu mai sunt pe listele USL. „Aș vrea totuși să înțeleg cum e cu un flagrant în care nu e inculpatul. Nu mai e flagrant dacă nu e inculpatul prezent. (…) Eu sunt într-o situație foarte ciudată generată de lașitatea, prostia celor de la PDL. Cred că ei ar fi avut în primul rând obligația să-și apere colegul. Sună foarte ciudat să-l apăr eu pe domnul Trășculescu, întâmplător nici nu-l cunosc bine, nici nu am o părere bună despre domnia sa și e ciudat”, a mai susținut Ponta. El a arătat, în calitate de fost procuror, că, în momentul în care organizezi un flagrant și persoana incriminată nu se află acolo, „nu-i flagrant”. Liderul PSD a menționat că, dacă se va ajunge la concluzia că trebuie operată arestarea lui Trășculescu, parlamentarii USL vor vota în favoarea acesteia. „Dacă lăsarea în libertate reprezintă pericol pentru ordinea publică, vom vota toți pentru arestare, dar nu votăm așa, ca oile, ca la PDL, că ne-a zis un consilier prezidențial”, a susținut Victor Ponta. El a completat că era obligația celor de la PDL să-l apere pe deputatul de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?