Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Căminul „O nouă şansă“ din Mărăşeşti, la un an de la înfiinţare


   Căminul pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din Mărășești sărbătorește un an de la înființare. Cu această ocazie, pe 8 noiembrie, de Sfântul Mihail și Gavril, condu-cerea unității va organiza o masă festivă pentru cei 44 de beneficiari ai Căminului. În acest prim an de existență, bătrâneii cazați în Cămin au fost vizitați de mai mulți elevi de la Åžcolile Generale nr. 1 și nr. 2. În acest sens a fost încheiat un parteneriat cu unitățile de învățământ, dar și cu Biserica „Sfântul Gheorghe” din localitate.
   Potrivit directorului Căminului, Daniel Drăgan, în ultimul an, bătrânii au participat la diferite activități cultural-artistice, care i-au bucurat enorm. „Acest parteneriat este denumit generic «Sunteți în vârstă, dar nu sunteți singuri». Colaborarea datează încă de la deschiderea Căminului, din 6 noiembrie 2011. În acest prim an au fost desfășurate diferite activități, cum ar fi momente artistice susținute de elevii celor două școli, acte caritabile, în cadrul cărora beneficiarii au primit diferite daruri. Această colaborare a fost susți-nută și de profesori din cadrul școlilor generale 1 și 2, mai exact profesorii Paraschiv Floarea, Antoaneta Voineag, Daniela Mihalcea, George-Åžtefan Silivestru. Activitățile din cadrul Căminului marchează și «Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații». Societatea apreciază din ce în ce mai mult contribuția pe care o pot aduce persoanele vârstnice. Iată ideea care stă la baza acțiunilor noastre: a îmbătrâni activ înseamnă a profita de tot ce oferă viața, indiferent de vârstă, la serviciu, acasă sau în cadrul comunității. Această abordare este benefică nu doar pentru persoana în cauză, ci pentru întreaga societate”, a spus Daniel Drăgan.
   De asemenea, Daniel Drăgan a precizat că este deschis în continuare la parteneriate și cu alte instituții, mai ales că se apropie Sărbătoarea Nașterii Domnului și orice dar este binevenit pentru cei 44 de beneficiari ai Căminului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?