Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Focşaniul, în competiţia „Oraşul Reciclării“


   Competiția „Orașul Reciclării” a fost lansată! 20 de primării, între care și Primăria municipiului Focșani, s-au înscris în această acțiune, care se va derula timp de șase luni. Acțiunea are ca principal scop stimularea interesului pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. Victoria va fi obținută de localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deșeuri de ambalaje și care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populației, cu un aspect curat și îngrijit, și deșeuri de ambalaje depuse separat corect. La finalul celor șase luni, localitatea victorioasă va primi titlul de „Orașul Reciclării” și marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare.
   Acțiunea este coordonată de Eco-Rom Ambalaje, compania deținătoare a licenței „Punctul Verde” în România și cea mai importantă organizație de preluare de la agenții economici a obligației de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje. Inițiativa își propune să implice și să mobilizeze primăriile pentru ca serviciile de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje să se desfășoare în cele mai bune condiții și cantitățile colectate să înceapă să crească.
   În „bătălia” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, pe frontul deschis în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, s-au înrolat 20 locații-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susține dezvoltarea serviciilor de colectare selectivă: Focșani, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 și Sectorul 6 București. „Am lansat această competiție sub forma unei bătălii imaginare între primării pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. Rolul autorităților locale este unul semnificativ, mai ales în contextul creșterii obligațiilor de reciclare a deșeului menajer impuse de recentele modificări ale legislației europene, respectiv românești. Este vorba despre reducerea lunară, cu 15 la sută, a cantității de gunoi depus pe groapă și reciclarea a 50 la sută din deșeul menajer până în 2020”, spune Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?