Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vrancea, pe harta silicoanelor şi rinoplastiilor


   Pentru unii e o noutate, pentru alții e old-news: în Vrancea, se pun silicoane, se modelează nasul, se injectează ridurile, se ridică pleoapele. În căutarea tinereții fără bătrânețe și a frumuseții fără urâțenie, oamenii merg la doctorul Corneliu Savin, medic primar chirurgie plastică și reparatorie.

   Zeci de vrâncence apelează, anual, la operații estetice pentru a corecta unele „erori de fabricație”. Cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos vor să schimbe câte ceva la capitolul „look”. Multe rămân la stadiul de dorință, dar altele apelează la ajutorul bisturiului pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic.
   Corneliu Savin, medic primar chirurgie plastică și reparatorie, este doctorul care a readus zâmbetul pe chipurile multor femei prin intervențiile sale. La cabinetul său din Focșani, operațiile estetice care au cea mai mare căutare sunt implanturile mamare. Urmează abdomenoplastia, mai exact îndepărtarea surplusului de grăsime de pe abdomen, corecția nasului, corectarea pleoapelor și mărirea buzelor. În general, apelează la aceste proceduri femeile cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani. De asemenea, medicul ne-a precizat că în ultima perioadă, solicitările pentru intervențiile chirurgicale estetice au crescut. Mai mult, la cabinetul medicului Savin vin și femei din alte județe pentru a-și corecta imperfecțiunile. Printre pacienți se află și bărbați.

Implantul cu silicon are cea mai mare căutare

   Cea mai mare dorință a femeilor este să aibă sâni frumoși. Drept dovadă, implanturile mamare cu silicon sunt cele mai solicitate intervenții chirurgicale. „Cele mai dorite sunt implanturile mamare. Intervențiile în cazul sânilor sunt de trei feluri: implanturi mamare de augumentare, mai exact mărirea sânilor, de reducție și mastopexia (liftingul mamar – n.r.). În special, vin femeile tinere, după ce li se termină procesul de dezvoltare, aș spune cam după 20-22 de ani. Vin și paciente din alte județe: Buzău, Galați, Bacău chiar și din București. Sunt două profiluri pentru implanturi mamare, profilul anatomic, pe care îl recomand, și cel rotund. Implanturile sunt alese în funcție de forma toracelui, înălțimea, greutatea clientei. Eu sunt adeptul echilibrului, al proporțiilor corpului. Din fericire, nu am avut solicitări pentru intervenții nejustificate”, spune medicul Savin.
   După ce pacienta se prezintă la cabinet, unde este consultată și își alege mărimea implanturilor, urmează comanda implanturilor, apoi intervenția chirurgicală. Medicul Savin spune că recuperarea postoperatorie durează cel mult două săptămâni. „Pacienta vine la consultație, unde are parte de consiliere și se stabilește mărimea implantului. După care se face comanda. Mărimea dorită se poate găsi și la București, dacă nu, se face comandă. Eu acum lucrez cu o firmă din America. Apoi se fac analizele, după care urmează intervenția chirurgicală. Recuperarea nu durează mult, cel mult două săptămâni, perioadă în care pacienta nu trebuie să facă efort fizic susținut. Nu am avut cazuri în care implantul să se spargă, nici complicații postoperatorii, plus că implantul nu împiedică alăptarea. Deci, cele mai dorite intervențiii sunt implanturile mamare cu ridicare și mărire. Cel mai des apelează la ele femeile multipare (care au avut mai multe nașteri  – n.r.). În momentul în care pacienta își alege mărimea, o consiliez și îi spun care s-ar potrivi cel mai bine pentru ea, care este mărimea de echilibru”, mai spune medicul Corneliu Savin.

Repere ale perfecțiunii: abdomen plat, nas mic și buze pline

   Alte intervenții solicitate de femei sunt abdomenoplastia, procedură prin care se elimină surplusul de grăsime și de piele de pe abdomen, rinoplastia, procedura chirurgicală de corecție a nasului, blefaroplastia, corectarea pleoapelor, otoplastia, corectarea urechilor decolate, dar și liftingul facial și mărirea buzelor. „Abdomenoplastia este o tehnică solicitată cel mai mult de persoanele hiperponderale, cele cu abdomenul lăsat după sarcină sau de cele care au slăbit foarte mult. Solicitată este și rinoplastia, cel mai mult pentru micșorarea nasului, dar și blefaroplastia, tehnica de corectare a pleoapelor îmbătrânite. De obicei, pacientele care solicită această intervenție au peste 35 de ani. Mai rar, sunt și persoane care doresc lifting facial. De asemenea, sunt și paciente care solicită intervenții pentru corectarea ridurilor prin injectare de acid hialuronic,  dar și mărirea sau conturarea buzelor”, a mai precizat medicul Savin.

Frumusețea se plătește în euro

   Femeile care își doresc să fie perfecte trebuie să aibă în vedere și un lucru destul de important. Prețurile operațiilor estetice sunt destul de mari, pornind de la câteva sute de euro. De exemplu, în Vrancea, implanturile mamare costă cam 850 de euro, fără costurile intervenției. Totuși, prețurile practicate în Focșani sunt cu mult mai mici față de cele practicate la alte clinici din țară, mai ales București. Acolo, costurile unui implant cu silicon pornesc de la 1.500 de euro. Potrivit site-urilor de specialitate, prețurile practicate pentru diferite intervenții sunt următoarele: implanturi mamare: 1.500 – 3.000 euro; abdomenoplastia: 1.500 – 2.000 euro; liposucție: 1.200 – 1.800 euro; lifting facial: 200 – 300 euro; rinoplastie: 1.200-1.800 euro; mărirea buzelor: 200-400 euro; otoplastie: 500-600 euro.

Silicoane în rate și pastile pentru mărirea sânilor

   Dar, pentru că trăim în țara tuturor posibilităților, femeile care nu dispun de un buget generos, pot obține perfecțiunea mult dorită și în….rate! Numeroase sunt site-urile care oferă astfel de posibilități. Spre exemplu, pe un site de acest gen, este promovată o ofertă prin care femeile își pot face un implant mamar la o clinică recunoscută din București, plata făcându-se în rate! Potrivit anunțului postat pe acel site, silicoanele sunt garantate pe viață, doritoarele având posibilitatea să plătească costurile intervenției în cinci rate a câte 1.960 lei pe lună. 
  Un alt site promite o ” modalitate naturală de a-ți mări sânii, pe care nu o vei afla de la Mama Ta”. Este vorba despre tablete de stimulare a creșterii sânilor cu o mărime pe lună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?