Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: „Moş Lungu“ a sărbătorit împlinirea a 100 de ani alături de prieteni


   Cel mai longeviv social democrat vrâncean, Ioan Lungu, a petrecut aseară împlinirea vârstei de 100 de ani la Restaurantul Lido din Focșani, alături de vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, prieteni, colegi de partid, rude. Printre invitați s-au aflat parlamentarii Petru Filip, Cristian Dumitrescu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Iulian Matache, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, angajați ai Primăriei Focșani, consilieri locali și județeni.
   Veteranul Ioan Lungu a ciocnit o cupă de șampanie cu fiecare invitat și le-a urat, cu ochii în lacrimi, să ajungă cu toții la vârsta sa, cu luciditatea sa. „Sunt încântat și emoțio-nat că sunteți alături de mine. Vă urez să ajungeți la vârsta mea, cu luciditatea mea. Vă urez multă sănătate!”, le-a spus invitaților săi, Ioan Lungu.
   La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a urat lui Ioan Lungu, multă sănătate și să prindă cel puțin 110 ani la fel de lucid și de sănătos. Din partea președintelui Oprișan, „moș Lungu” a primit un cadou și un coș mare cu flori.
   Toți cei prezenți la petrecerea organizată cu ocazia împlinirii celor 100 de ani au putut gusta un vin de cea mai bună calitate, ambalat în sticle pe care se afla poza lui „moș Lungu” și sub care scria vârsta împlinită de acesta. Nu au lipsit bucatele alese și nici muzica de calitate, toate fiind din belșug la aniversarea centenarului de către Ioan Lungu.
   Veteranul de război a devenit în urmă cu puțin timp „Cetățean de Onoare al municipiului Focșani”. Titlul i-a fost conferit de plenul Consiliului Local. Acest titlu i-a fost oferit lui „moș Lungu”, cum este cunoscut în urbe, întrucât „prin activitatea sa a contribuit la imaginea pozitivă a municipiului Focșani în lume”.
   De asemenea, de Ziua Armatei României, Ioan Lungu a fost avansat la gradul de sublocotenent (r), el primind și Emblema de Onoare a Armatei României, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea Ministerului Apărării Naționale.
   Ioan Lungu este unul dintre decanii de vârstă din PSD, a luat cuvântul la congresele partidului și a fost preșe-dintele organizației de pensionari a PSD Vrancea. A fost consilier local și un membru activ al comunității în care trăiește.
   „Monitorul de Vrancea” îi urează lui „moș Lungu” multă sănătate, luciditate și „La Mulți Ani!”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?