Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Doi traficanţi de droguri, arestaţi preventiv


   Traficanții de droguri din Focșani care miercuri seara au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, au fost prezentați ieri instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Doi dintre ei au primit mandate de arestare preventivă, iar al treilea   s-a ales cu măsura de a nu părăsi localitatea. Vor sta după gratii în arest preventiv George Miron, de 22 de ani, și Mihai Tudorel Pavel, de 23 de ani, în timp ce Sorin Vîlcu, de 26 de ani, se bucură de libertate, îngrădită ce-i drept. În legătură cu cel de-al patrulea cercetat în acest dosar, respectiv Aurelian Cătălin Harțuchi, instanța nu a fost sesizată pentru emiterea vreunui mandat de arestare preventivă.
   De altfel, Harțuchi nici măcar nu este în țară, perchezițiile la domiciliul său fiind efectuate în lipsă, fiind găsite 140 de grame de cannabis.
   Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, cu sprijinul colegilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, au efectuat 10 percheziții în Focșani, la domiciliile mai multor suspecți de trafic și consum ilicit de droguri de risc. Potrivit unui comunicat al SCCO „la domiciliul lui H. Aurelian Cătălin, de 39 de ani, a fost găsită cantitatea de 140 grame cannabis, ce urma a fi comercializată prin intermediul lui V. Sorin, de 26 de ani, și a lui M. George, de 22 de ani. În urma cercetărilor, s-a mai stabilit că în perioada iulie – octombrie a.c., cei trei, împreună cu P. Mihai Tudorel, de 23 de ani, au mai deținut în vederea consumului propriu și comercializării droguri de risc. Acestea erau vândute contra sumei de 50 lei, banii obținuți fiind folosiți în interes personal”.

Peste 20 de persoane au ajuns la audieri

   Miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au audiat peste 20 de persoane. Printre acestea s-au numărat traficanți și consumatori de droguri, dar și martori. Oamenii legii anchetează cinci consumatori de droguri. „Împotriva unui număr de cinci tineri s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de consum ilicit de droguri, aceștia fiind cercetați în stare de libertate„, se arată în comunicatul SCCO. 
   Ancheta în acest caz nu a luat sfârșit odată cu arestarea preventivă a celor patru. Verificările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a grupului. Oamenii legii vor să afle de unde erau cumpărate drogurile și cum erau racolați clienții.
   Polițiștii ne-au precizat că din rândul consumatorilor fac parte și mulți elevi de liceu, câțiva dintre ei fiind cercetați.

18 dosare cu 23 de inculpați, în nouă luni
 
   Traficul și consumul de droguri au devenit un fenomen în Vrancea. Polițiștii SCCO și procurorii DIICOT Vrancea au destructurat de la începutul anului și până în prezent, mai multe grupări care se ocupau cu traficul și consumul de droguri, iar un număr însemnat de persoane au fost reținute.
Potrivit datelor furnizate de procurorii DIICOT Vrancea, în primele nouă luni ale acestui an au fost instrumentate 18 dosare privind traficul și consumul ilicit de droguri, șase dintre acestea fiind soluționate cu rechizitorii. În cele 18 dosare instrumentate sunt 23 de inculpați, 13 dintre ei fiind și arestați preventiv.
   Åži cantitatea de droguri confiscată în primele nouă luni este însemnată. Numai în urma acțiunii de la începutul lunii trecute, de la Boțârlău, a fost confiscată cantitatea de peste un kilogram de cannabis, plantele fiind verzi.
   În primele nouă luni ale anului 2011, anchetatorii au instrumentat 26 de cauze, patru finalizate cu rechizitorii. În total au fost 12 inculpați, dintre care trei au fost arestați preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?