Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

MAE îi avertizează pe românii care vor să călătorească în SUA


   MAE atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în SUA că în 12 state de pe Coasta de Est a fost declarată stare de urgență din cauza uraganului Sandy, iar activitatea aeroporturilor a fost afectată. În caz de necesitate, cetățenii români aflați în zonă se pot adresa misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de pe teritoriul SUA și Canada, precizează un comunicat transmis marți de MAE.
   Aeroporturile din zona de nord-est a SUA au anunțat că vor anula numeroase curse, iar majoritatea zborurilor vor avea întârzieri majore. Cele 12 state în care a fost declarată starea de urgență sunt Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Virginia.
   Reprezentanții autorităților locale au adresat un apel locuitorilor acestei zone să își procure provizii de mâncare, apă, baterii. De asemenea, Marina SUA a ordonat vaselor din zona Norfolk, în largul coastei statului Virginia să iasă în larg. Autoritățile SUA au luat numeroase măsuri de siguranță și pregătesc populația pentru posibilele întreruperi de curent electric și inundații.
   Președintele american Barack Obama a decretat marți dimineața stare de „catastrofă majoră” în statul New York, după trecerea uraganului Sandy, care a făcut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite, inundând o mare parte din Manhattan. Această decizie „permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk și Queens”, precizează Casa Albă într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?