Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Elevii, sfătuiţi să citească


   Åžcoala Vintileasca a găzduit, zilele trecute, o manifestare cultural artistică de amploare, organizată în cadrul proiectului „Lego, ergo sum”. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Primăria și Uniunea Scriitorilor din România-secția de literatură pentru copii. Invitații care au răspuns prezent au fost Victor Gh. Stan, președintele Uniunii Scriitorilor din România-secția de literatură pentru copii, dar și scriitorii Daniel Brașoveanu și Pavel Lica. Cei prezenți le-au vorbit elevilor despre importanța lecturii, încercând să cultive în rândul acestora dragostea de carte. Totodată, au vrut să descopere noi talente în rândul elevilor vintileni.
   Comemorând 125 de ani de la moartea povestitorului Petre Ispirescu, cei peste 100 de elevi și profesori participanți au fost introduși în lumea basmului de  micii artiști de la școlile Suraia, „Alexandru Vlahuță” din Focșani, Jitia, Cotești, Popești, Chiojdeni, Bordești și Vintileasca. „A fost o mare onoare să avem în școala noastră asemenea oaspeți și sperăm că prin astfel de manifestări culturale, elevii vor aprecia și înțelege mai bine importanța lecturii”, a spus Fănel Crucean, directorul Åžcolii Vintileasca.
   Scriitorul Victor Gh. Stan a apreciat buna colaborare dintre școală, primărie și biserică și a remarcat implicarea cadrelor didactice în organizarea acestei acțiuni culturale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?