Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Peste o mie de persoane trimise în judecată, dintre care 104 arestaţi


   Procurorii vrânceni au trimis în judecată peste o mie de persoane, în primele nouă luni ale acestui an. Potrivit reperezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, din cele 1.018 persoane trimise în judecată, 104 au ajuns în fața judecătorilor în stare de arest. Procurorii au propus pentru arestare mai multe persoane comparativ cu anul trecut, când au fost trimise în judecată 1.219 persoane, cu 81 arestați. „În primele nouă luni ale acestui an, am avut de soluționat 14.458 de cauze, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când am avut 14.406. Dintre acestea, au fost soluționate 6.925 de dosare, față de 6.310 cauze”, a precizat Victoria Bîrsan, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
   Numărul dosarelor finalizate prin rechizitoriu a scăzut însă, de la 923 în primele nouă luni din 2011, la 735 anul acesta. Åži numărul amenzilor administrative aplicate a scăzut, de la 1.620 la 1.365. Procurorii spun că în multe dosare în care s-au constatat infracțiuni de prejudiciu, mulți dintre învinuiți au preferat să plătească pentru a scăpa de răspunderea penală. Un exemplu este cel al infracțiunilor de evaziune fiscală, unde din două sute de cauze soluționate, doar 19 persoane au fost trimise în judecată, restul preferând să achite prejudiciul. Procurorii au reușit să recupereze de la cei care au fost cercetați pentru evaziune fiscală suma totală de 651.143 de lei.
   Procurorii au avut în lucru și cinci cauze de spălare de bani, o persoană fiind trimisă în judecată, și cinci pentru contrabandă, dintre care patru au fost soluționate prin scoatere de sub urmărire penală. În acest an, au fost achitate doar cinci persoane.
   La capitolul resurse umane, Parchetul Județean are un procuror nou, de la 15 octombrie. Este vorba despre Liviu Oprișan, care a funcționat anterior acestei date la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?