Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

O delegaţie din Armenia vizitează Focşaniul


   O delegație formată din cinci primari și viceprimari ai unor orașe din Armenia,  condusă de Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia în România, va fi prezentă la Focșani astăzi și mâine.
   Membrii delegației armene vor vizita astăzi obiective istorice și culturale din municipiu, precum Colegiul Național „Unirea”, Muzeul Unirii, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” și Biserica Armenească din Focșani. Joi dimineață, oficialii armeni vor participa la manifestările dedicate Zilei Armatei, la depune-rile de coroane care vor avea loc la Mausoleul din Sud.
   Cu ocazia acestei vizite, tot joi va fi semnată o declarație comună, prezentând dorința de colaborare între munici-piul Focșani și orașul Berd, de către primarii celor două localități. Semnarea documentului va avea loc de la ora 12.00, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, în prezența senatorului Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România.
   Vizita armenilor vine la exact un an de la deplasarea în Armenia a reprezentanților Primăriei Focșani. În octombrie 2011, la inițiativa Ambasadorului Republicii Armenia în România, municipiul Focșani, prin fostul viceprimar Bogdan Matișan, a participat la o vizită de lucru în Armenia, sub auspiciile Asociației Municipiilor din România. „În acest an, Asociația Municipiilor, prin președintele său, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, a transmis o invitație omologilor armeni, primari ai unor localități din Republica Armenia, pentru a efectua o vizită de lucru în România, în scopul stabilirii și extinderii unor relații de colaborare între comunitățile locale din cele două țări”, transmite Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani. De altfel, o invitație în acest sens a fost adresată și de primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?