Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Moartea tecuceanului plimbat prin spitale, anchetată de DSP Vrancea şi Galaţi


   Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) Vrancea și Galați au demarat o anchetă în cazul bărbatului din Te-cuci, care a decedat săptămâna trecută, după ce a fost plimbat timp de trei zile între spitalele din Focșani și loca-litatea de domiciliu. Directorul DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur, ne-a spus, ieri, că o anchetă este în desfășurare la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Se verifică dacă medicii au respectat protocoalele medicale în acest caz. „De astăzi (n.r.-ieri) s-a început o anchetă. Vom analiza evoluția cazului și dacă s-au respectat protocoalele medicale. Vom discuta cu șefii secțiilor implicate și cu managerul spitalului, pentru a obține documentele medicale întocmite la momentul respectiv. Până vineri sper să reușim să obținem informațiile„, ne-a precizat Graur.
   Åži reprezentanții DSP Galați au demarat o anchetă la Spitalul Municipal din Tecuci și Serviciul de Ambulanță Județean Galați, pentru a stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului. Informațiile obținute de DSP Galați și Vrancea vor fi trimise la Ministerul Sănătății. „O notă preliminară am trimis aseară (n.r.- luni seară) la Minister, cu informațiile obținute de la soție. Trebuie să vedem evoluția cronologică a cazului, cu declarațiile celor implicați și cu documentele medicale. Cei din Vrancea ne vor trimite nouă informațiile obținute, iar noi le vom pune cap la cap și le vom trimite Ministerului. După ce va fi finalizată ancheta, se vor trage concluzii și dacă va fi cazul vor fi date și sancțiuni”, a declarat medicul Valentin Boldea, directorul DSP Galați.
   Reamintim că săptămâna trecută, Viorel Stan, de 41 de ani, din Tecuci, a murit după ce a fost mingea de ping pong a medicilor de la spitalele din Tecuci și Focșani, care au acționat când era deja mult prea târziu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?