Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Comercianții de la Bachus 2012, la momentul bilanţului


   Zeci de comercianți, meșteșugari și producători agricoli care au participat la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Viei și Vinului Bachus 2012 au început încă de la primele ore ale dimineții să își demonteze standurile. Cu camioane sau cu mașini ceva mai mici, aceștia și-au strâns grătarele pe care au sfârâit, timp de patru zile, micii și pastrama, și butoaiele din care au curs din plin, zeci de litri de tulburel. Cei care au ajuns aici pentru a-și rotunji veniturile contabilizau câștigul, iar cei care s-au prezentat doar pentru a se face cunoscuți mai așteaptă încă rezultatele acestui festival, care, speră ei, se vor materializa în contracte încheiate. „Scopul nostru a fost prezența și organizarea. Atmosfera a fost bună și a fost un bun prilej pentru podgoreni de a-și promova produsele și de a se face cunoscuți. Concursul de vinuri care a fost organizat, a fost un concurs plin de substanță, cel puțin pentru noi, pentru că noi îl avem și pe domnul Georgel Costache care este vicepreședintele ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România)”, ne-a declarat Ion Băraru, director administrativ VINCON. „Noi am venit pentru promovare, nu pentru a vinde, cei cu mustăriile s-au ocupat de vânzare”, ne-a declarat Adrian Iarca, director adjunct SC Carpat Vin SRL. Cu strategii de marketing bine puse la punct, marii producători de vinuri, jucători mai noi sau mai vechi pe piața de profil, au încercat și acum să stabilească cât mai multe contacte și să determine tot mai mulți vizitatori și potențiali colaboratori să le treacă pragul standului.
    De la standuri cu brânzeturi până la cele cu dulcețuri și siropuri bio sau obiecte meșteșugărești toți au început, încă de duminică noapte, să își demonteze standurile. „A fost destul de bine. Am avut marfă pe alese și s-a vândut chiar bine”, ne-a declarat Florentina Trifan, din Reghiu. Aceasta a stat duminică până seara târziu astfel încât și cei mai întârziați doritori de siropuri și dulcețuri făcute în casă să își poată achiziționa bunătățile vândute. „Vedete” au fost siropul de cătină presat la rece și câteva dulcețuri mai rare cum ar fi cele de fructe de pădure sau de salcâm și petale de măceș.
    „Mâncarea s-a vândut cel mai bine. S-au vândut de toate și mici și cârnați și pastramă și pulpe, toate. La standul nostru s-a vândut mai puțin vin. Dar vânzările depind de locul în care ești așezat. Noi am fost așezați mai deoparte, în zona magazinului Romarta și aici nu prea a fost așa vânzare ca pe bulevard. Ei vindeau și până la 12.00 noaptea, pe când noi la 10.00 închideam. Noi cu asta ne ocupăm, mergem în toată țara. Acum avem o perioadă de pauză și la sfârșitul lunii noiembrie mergem la Galați”, ne-a declarat Leonardo Alexa, din Huși.
   Alții au fost mai norocoși la capitolul băutură și mai puțin la mâncare. „Cred că au fost aproape 2 kilometri de tarabe cu grătare și apoi, cât să mănânce și focșănenii?! Dar, știți cum se spune,  pierzi, câș-tigi negustor te numești. Eu am fost așezat primul din târg și toată lumea când intră nu se așează la prima tarabă, toți vor să se mai uite”, ne-a declarat Ionuț Răzvan Tofan, din Focșani.

Mobilizare generală pentru curățenia de după festival

   Angajații Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Focșani s-au mobilizat ieri, pentru a reda circulația pe Bulevardul Unirii și pentru a curăța zona Piața Unirii și Grădina Publică . Până la orele prânzului, deja toți comercianții erau plecați, iar toată zonă era curățată. Pentru a demonta chioșcurile meșterilor populari și pentru a strânge tot gunoiul rămas s-au mobilizat peste 60 de angajați ai Direcției de Dezvoltare și aproximativ 20 de salariați de la Spații verzi. „Colegii de la Spații verzi ne-au ajutat să demontăm chioșcurile meșterilor populari, iar ceilalți angajați s-au ocupat de curățenie. Cred că s-au strâns tone de gunoi, dar așa cum s-a văzut, am reușit foarte repede să strângem tot”, ne-a declarat Neculai Vlăsceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Dezvoltare. Aceștia au lucrat non stop și în celelalte zile în care s-a desfășurat Festivalul Viei și Vinului pentru a păstra curățenia în aceste zone.

Niciun comerciant nu a fost amendat

   Comandamentul realizat de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a ve-rificat în toate cele patru zile comercianții de la Bachus.
   „S-a pus accent pe modul de depozitare al produselor alimentare și pe respectarea regimului termic al alimentelor. Nu s-a dat nicio sancțiune. Agenții economici au respectat întocmai legislația în vigoare”, ne-a declarat Adrian Rădulescu, purtătorul de cuvânt al DSVSA. Controlul a fost efectuat de către echipe mixte alcătuite din inspectori din cadrul Biroului Siguranța produselor de origine animală și din inspectori de la Serviciul Inspecție din cadrul DSVSA. În total au fost verificați 47 de agenți economici prezenți la Festivalul Viei și Vinului Bachus 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?