Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Primăriile au primit 3,2 milioane pentru plata facturilor restante


   Firmele care aveau de încasat bani de la primăriile vrâncene au primit deja 2,8 milioane lei, în contul lucrărilor executate. Suma solicitată de primăriile din județ și aprobată la plată de Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) se ridică la 3,25 milioane lei. Reprezentanții Fiscului vrâncean au declarat că, la nivelul județului, au fost depuse 37 de cereri pentru alocarea de fonduri, iar suma aprobată a fost de 3,25 milioane lei.
   Până la sfârșitul săptămânii trecute, a fost efectiv virată agenților economici o sumă de 2,8 mi-lioane lei. Cei mai mulți bani au primit firmele din Vrancea, respectiv 1,54 milioane lei. „Finalizarea plăților efective către agenții economici se va face la data de 30 octombrie 2012”, a precizat Camelia Micheș, purtătorul de cuvânt al DGFP Vrancea.
   Menționăm că fondurile alocate de Guvernul Ponta pentru achitarea datoriilor către firmele la care primăriile înregistrează facturi restante au fost repartizate cu respectarea mai multor condiții. Banii au fost alocați pentru compensarea taxelor și impozitelor pe care firmele trebuie să le plătească statului. Fondurile alocate de guvern pot fi utilizate atât de firmele care au de recuperat bani de la primării cât și de furnizorii acestora.
   În septembrie, autoritățile locale din Vrancea au mai primit peste 2,2 milioane de lei de la Guvernul Ponta, pentru achitarea facturilor restante către firme. Au cerut și primit fonduri Consiliul Județean și admi-nistrațiile locale Andreiașu, Cîmpuri, Cîmpineanca, Cotești, Fitionești, Homocea, Mera, Nereju, Obrejița, Popești, Reghiu, Slobozia Bradului, Tătăranu, Mărășești, Panciu.
   Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice au arătat că au fost depuse 27 de cereri din partea celor 16 unități administrativ teritoriale, pentru alocarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în trimestrul III 2012, în scopul achitării arieratelor rezultate din relațiile cu operatorii economici. „Suma cerută și aprobată pentru achitarea arieratelor a fost de 2.270.487 lei”, au precizat reprezentanții DGFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?