Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Ponta: Lucrăm cu spitalele ca pompierii: arde situaţia şi venim repede cu o cisternă cu apă


   Premierul Ponta a cerut ministerelor Sănătății și Finanțelor să se asigure că finanțarea spitalelor va fi previzionată corect și mult mai realist în bugetul pe anul viitor decât în cel din 2012, astfel încât autoritățile să nu mai fie obligate să intervină în ultimul moment în ajutorul spitalelor. „E un sistem de lucru de tip «pompier», începe să ardă situația la un spital și venim repede cu o cisternă cu apă. Umblăm cu mașina de pompieri sau cu SMURD-ul ca să intrăm doar în situații de urgență”, a spus Ponta, în ședința de miercuri a Guvernului.
   Ministerul Sănătății și CNAS analizează în prezent situația fiecărui spital în parte, urmare a ordonanței care permite noi angajamente bugetare doar după plata datoriilor, analiza luând în calcul numărul de internări efectiv realizate până în octombrie și estimarea de cazuri până la finele anului. În urma acestei analize, casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontării serviciilor medicale spitalicești.
   Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a declarat, anterior, că ordonanța de urgență care prevede că ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după plata datoriilor, va fi analizată de minister, după ce spitalele au anunțat blocarea activității, deficitul în sistem fiind de 700 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?