Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevii Şcolii nr. 7 şi ai Şcolii „Alexandru Vlahuţă” au tocat ceapă


   Elevii Åžcolii nr.7 și cei ai Åžcolii „Alexandru Vlahuță” din Focșani s-au întrecut în prepararea unor rețete culinare olandeze apetisante, aflând în același timp lucruri interesante despre cultura olandeză, în cadrul proiectului „Lumea în școala ta”. Acesta este un proiect educațional non-formal, care le-a dat elevilor ocazia de a participa la diverse ateliere de creație, gastronomie, muzică și dans, prin intermediul cărora au aflat amănunte inedite despre Olanda.
   Vreme de o săptămână, copiii au pătruns într-o lume nouă și au făcut cunoștință cu o altă cultură, iar cunoașterea bucătăriei olandeze a fost unul dintre punctele cele mai de interes. „Este interesant acest proiect și bun pentru elevi. Astăzi (ieri – n.r.) am gătit câteva rețete din bucătăria olandeză. Am învățat multe lucruri interesante despre Olanda, iar astăzi am învățat să gătesc pui cu legume. Nu știam despre bucătăria lor mai nimic, dar am aflat astăzi. Acum o să o ajut pe mama și mai des și vreau să o învăț și pe ea să gătească ce am învățat aici. Prin acest proiect, am avut posibilitatea să învățăm altfel, nu doar din cărți, și este mai plăcut să înveți despre ceva făcând practică”, a spus Mihaela Trifan, elevă în clasa a VII-a la Școala nr 7.
  Partea de bucătărie le-a trezit cel mai mult interesul elevilor. „A fost o activitate care mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă astăzi (ieri – n.r.) am învățat să toc ceapă. M-au usturat ochii, dar mi-a plăcut că am învățat ceva nou. De acum o să îmi placă și mai mult să gătesc și o voi ajuta eu pe mama să taie ceapa. Mi-a plăcut modul în care am învățat despre cultura acestei țări, totul a fost foarte interactiv. Abia aștept să învăț și despre alte țări”, a spus Ioana Gheorghiță, elevă în clasa a VI-a A la Åžcoala „Alexandru Vlahuță” din Focșani.
   La Åžcoala „Alexandru Vlahuță” din Focșani, elevii au învățat tehnica origami. „Această activitatea a fost o noutate pentru școală, copiii au fost foarte receptivi, au participat cu tot sufletul, începând de la confecționat origami, lalele și alte ornamente specifice Olandei, la orele de tehnologie. Partea cu gastronomia a fost binevenită, pentru că au fost implicați atât copii de la Åžcoala nr.7 cât și elevi de-ai noștri și în felul acesta au fost puși în fața situației în care sunt puse mamele în fiecare zi și au trebuit să demonstreze abilitățile și calitățile de viitoare gospodine. Sunt atenți copiii ca totul să iasă bine, iar colegii lor care joacă fotbal să fie mulțumiți când consumă”, a spus Luminița Baboi, profesor educație tehnologică.
   Proiectul s-a încheiat cu un meci de fotbal, între echipele de elevi ale celor două unități de învățământ, care și-au luat numele unor echipe de renume din Olanda: Ajax Amsterdam și Feyenoord. Cei mai bun pe terenul de fotbal s-au dovedit fotbaliștii de la Ajax, adică elevii Școlii nr7, care au învins cu scorul de 2 – 1.
   Proiectul continuă cu studierea culturii și tradițiilor din Portugalia.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?