Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

AVERILE şefilor de la ENET


   Salariații de la SC ENET SA s-au plâns în ultimele luni că își primesc salariile cu o întârziere și de două luni, din cauza situației financiare precare a societății, care nu reușește să încaseze la timp contravaloarea facturilor de la populație pentru energia termică furnizată.
   În timp ce simplii angajați au o leafă din care abia reușesc să își achite dările lunare și să mai și trăiască, șefii o duc semnificativ mai bine. În medie, un șef de compartiment de la ENET câștigă 30.000 lei pe an, adică, la un calcul simplu, circa 2.500 lei pe lună. Salariul ajunge, în funcție de scara ierarhică, la aproape 60.000 lei pe an, sau 5.000 lei pe lună pentru fostul director tehnic, actualul director al ENET, Mariean Vișan. Un salariu asemănător, de aproape 58.000 lei pe an, a încasat anul trecut și directorul economic Mariana Năstase.

Ce leafă au actualul și fostul director

   Pe lângă un salariu consistent, făcut public în declarația de avere din acest an, proaspătul director Mariean Vișan mai deține două terenuri agricole, două apartamente, unul în Focșani și unul în București și o casă de vacanță la Faraoanele. Vișan are și două mașini, o Dacie și un Renault, dar și un credit scadent în anul 2016, în valoare de 67.500 de franci elevețieni. Veniturile familiei sunt întregite de salariul de 51.000 lei pe an al soției, Eliza Doina, care este șef la compartimentul de contabilitate de la Agenția de Întreținere și Servicii Electrice – Electrica Focșani. Anual, în contul familiei Vișan intră din salarii circa 110.000 lei, adică un miliard de lei vechi.
   Fostul director al ENET, Valter Popescu, declară în acest an că deține un apartament în Focșani, cumpărat după Revoluție și un autoturism Toyota Auris achiziționat prin leasing în 2007. Fostul șef al ENET a pus bani în trei depozite bancare: 55.000 lei și 4.000 de euro. Din salariu, Valter Popescu a încasat anul trecut 37.800 lei, plus alți 5.000 lei din calitatea de expert la Patronatul Uniunea Energetică Română.

Åžeful de la Juridic are un depozit bancar de un miliard de lei vechi

   Directorul economic al ENET, Mariana Năstase, are împreună cu soțul, un apartament în Focșani și o garsonieră la București, o mașină Nissan Micra, și… un salariu consistent, 57.970 lei pe an, de 10 ori mai mare decât cel declarat pentru soț, care a primit anul trecut doar 5.496 lei din leafă, adică salariul minim pe economie, potrivit declarației de avere a directorului economic de la ENET.
Åži alți șefi de la ENET se pot lăuda cu conturi „babane”. Dan Åžtefaniu, șeful compartimentului Juridic, are în bancă un depozit de 100.000 lei (un miliard de lei vechi), la care în 2011 a încasat o dobândă de 5.469 lei.
   Petrică Huzuneanu, șeful Compartimentului Aprovizionare, are patru terenuri extravilane la Năruja și Soveja și unul intravilan la Vintileasca, dintre care două cumpărate în anul 2010. Acesta mai deține și un apartament în Focșani și două mașini de teren, un Nissan Juke, achiziționat prin leasing în 2011 și un Land Rover, din 2007. Huzuneanu are și două depozite bancare cu 44.000 lei și aproape 3.000 de unități la trei fonduri de investiții.
   Åži Puiu Ciocâldău, șeful Compartimentului Distribuție, are în declarația de avere trei terenuri agricole la Movilița și Panciu și unul intravilan în Focșani, care i-a fost donat în anul 2010. De asemenea, acesta are și două apartamente în Focșani, obținute în 1999 prin cumpărare și moștenire, dar și un Logan.
   Åžeful  Compartimentului Financiar-contabilitate, Lucica Chiriac, are trei terenuri extravilane la Tâmboiești și Vintileasca, un apartament în Focșani și o garsonieră la București, două autoturisme (Skoda și Dacia 1310), o autoutilitară Dacia Papuc și un tractor. Familia Chiriac are și datorii, două credite în valoare totală de 22.000 euro.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?