Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Medicul Beatrice Bălan, dată afară de la Spitalul Judeţean


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Focșani a concediat-o pe medicul infecționist Beatrice Bălan, pe motiv de abatere disciplinară. Potrivit deciziei de concediere disciplinară, doctorița ar fi agresat fizic și verbal mai multe cadre medico-sanitare din Secția de Boli Infecțioase. În replică, doctorița Bălan îl acuză pe managerul Moise de abuz în serviciu.

   Medicul infecționist Beatrice Bălan a fost concediată din funcția pe care o deținea la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Director al Spitalului, care s-a întrunit miercuri, în urma mai multor referate depuse împotriva sa de cadre medicale din cadrul Secției de Boli Infecțioase.
   Potrivit deciziei de concediere disciplinară, semnată de managerul Spitalului Județean, medicul Nicolae Moise, motivul care a stat la baza acestei concedieri este faptul că medicul Bălan ar fi agresat fizic și verbal, în luna septembrie, un medic și o infirmieră de la Secția de Boli Infecțioase. „Având în vedere referatul nr. 12288/17.09.2012 întocmit de d-na Bara Hajnal Maria-infirmieră în secția de boli infecțioase prin care se aduce la cunoștința angajatorului faptul că d-na doctor Bălan Beatrice, medic primar în Secția de Boli infecțioase, a venit în data de 16.09.2012 în secție și i-a adresat vorbe jignitoare infirmierei Bara Hajnal Maria, reproșându-i că nu a dat de mâncare la câinii vagabonzi din curtea spitalului, iar când aceasta din urmă i-a răspuns că nu intră în atribuțiile ei hrănirea câinilor, d-na doctor Bălan Beatrice a amenințat-o că o va da afară din serviciu pe infirmieră, incident în urma căruia infirmiera Bara Hajnal Maria a fost nevoită să se prezinte la Unitatea de Primire Urgențe cu puseu de tahicardie sinusală. Având în vedere referatul nr. 12287/17.09.2012 întocmit de d-na  dr. Vasilache Mădălina – medic în Secția de Boli Infecțioase, prin care se aduce la cunoștința amgajatorului că în aceeași zi de 16.09.2012, d-na doctor Bălan Beatrice a agresat-o fizic și pe dr. Vasilache Mădălina în secția de boli infecțioase”, se arată în decizia de concediere disciplinară semnată de managerul Nicolae Moise.
   Medicul Mădălina Vasilache ne-a spus că medicul Bălan a îmbrâncit-o, ea lovindu-se la un braț. „M-a îmbrâncit într-o ușă de la intrare și m-am lovit la un braț. Avea o atitudine foarte violentă. Am mai avut conflicte, mai mult verbale”, ne-a spus medicul Mădălina Vasilache. Pentru a verifica cele scrise de cele două cadre medicale în referatele depuse împotriva medicului Beatrice Bălan, conducerea Spitalului Județean a solicitat note de relații de la mai multe cadre medico-sanitare de la Secția de Boli Infecțioase, care au arătat că faptele se confirmă. Deși medicul Bălan a fost convocată în scris de către conducerea spitalului în vederea unei cercetări disciplinare în prealabil, medicul nu s-a prezentat. Drept urmare, în condițiile în care aceasta a mai fost sancționată disciplinar, membrii comitetului director au decis să îi desfacă contractul individual de muncă încpând  cu data de 11 octombrie a.c. „Luând în considerare faptul că salariata a fost convocată în scris (…) să se prezinte la sediul Spitalului Județean – Oficiul juridic în vederea efectuării cercetării disciplinare prealabile, aceasta nedând curs convocării și atrâgând astfel incidența art. 251, alin. 3 din Codul Muncii. Luând în considerare faptul că salariata a mai fost sancționată anterior pentru abateri disciplinare asemănătoare (…). Având în vedere agresivitatea deosebită a comportamentului în general al salariatei, așa cum rezultă din numeroasele referate întocmite la adresa ei de-a lungul timpului. (…) Doamna doctor Beatrice Bălan este sancționată disciplinar cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă începând cu data de 11.10.2012 pentru abateri disciplinare repetate”, se mai arată în decizia de concediere disciplinară semnată de managerul Nicolae Moise.
   Această decizie poate fi contestată de medicul Beatrice Bălan în termen de 30 de zile la Tribunalul Vrancea.

Medicul Bălan îl acuză pe doctorul Moise de abuz în serviciu

   În replică, medicul Bălan îl acuză pe managerul Moise de abuz în serviciu. „Este un abuz al managerului. Eu am depus plângere la Parchet , de abuz în serviciu. Moise a promovat nonvalorile întotdeauna în funcții, iar oamenii buni i-a alungat. Eu sunt un medic bun, care am fost mereu hărțuită de manager cu clica lui de nonvalori”, ne-a spus medicul Bălan.
Medicul Bălan a mai fost concediată de medicul Nicolae Moise, în 2006, dar instanța i-a dat câștig de cauză doctoriței, ea fiind reintegrată în muncă.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?