Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul


   Domeniu de eternă fascinație pentru oamenii de știință și subiect pentru filme și seriale de succes, comunicarea nonverbală poate fi înțeleasă de oricine, începând prin a urma câțiva pași simpli. Iată o listă cu șapte puncte-cheie de luat în calcul pentru „a citi” emoțiile unei persoane și pentru a detecta o minciună:
   Studiază microexpresiile faciale. Sunt ușor de citit și există mai multe resurse care te pot învăța să le interpretezi.
   Limbajul nonverbal este esențial. Acordă o atenție specială picioarelor interlocutorului. Orientarea acestora spre exterior ar putea însemna că persoana respectivă vrea să plece, în vreme ce picioarele așezate confortabil ar putea arăta că vrea să rămână.
   Ascultă cu atenție. Ceea ce spune interlocutorul și felul în care o spune nu se potrivesc de fiecare dată. 
   Investighează, dar urmează-ți instinctul. Prima ta impresie, care apare înainte ca rațiunea să intervină și să tulbure apele, este valoroasă. Ia mereu în considerare felul în care te-ai simțit la prima vedere a situației. 
   Interesează-te de o a doua opinie. Varianta logică ar fi un prieten. Părerea cuiva în care ai încredere și care nu e direct implicat în caz poate fi un aspect hotărâtor.
Recunoaște-ți limitele. Puterea de observație este la cel mai scăzut nivel atunci când ești obosit. Conștientizează când ești obosit și alege să continui într-un moment mai potrivit.
   Menține-ți mintea și spiritul ascuțite. Lucrează-ți corpul, formează-ți o alimentație corectă și adaugă la dieta ta suplimente care pot ajuta memoria și puterea de concentrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?