Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ziua porților deschise la subunitățile de pompieri


   Vineri, 12 octombrie, în intervalul 11.00-13.00, la toate subunitățile de pompieri din județul Vrancea se va organiza Ziua Porților Deschise, cu ocazia „Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”. Cu acest prilej, la sediile Detașamentului Focșani, Secției Adjud, precum și la Stațiile Panciu și Vidra se vor prezenta mijloacele de intervenție în caz de dezastre naturale și modul de folosire a acestora. De asemenea, în cadrul manifestărilor vor avea loc și activități de informare a populației cu privire la riscurile la care se expun și la modul de comportament în astfel de situații.
   „Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” se sărbătorește în data de 13 octombrie. Având în vedere că în acest an 13 octombrie este într-o zi de sâmbătă, activitățile dedicate acestei zile se vor desfășura vineri, în data de 12 octombrie.
   De asemenea, în cursul zilei de astăzi, se vor amplasa patru puncte mobile de informare preventivă în centre comerciale din municipiul Focșani. Se vor desfășura acțiuni de informare a cetățenilor asupra celor mai frecvente riscuri specifice județului nostru: inundații, cutremure, incendii, prin popularizarea măsurilor specifice de prevenire a riscurilor în comunitate și a regulilor de comportare în caz de dezastre.
   „Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” se sărbătorește în scopul conștientizării comunităților cu privire la riscul dezastrelor naturale și la modalitățile de reducere a vulnerabilității față de acestea. Conform Organizației Națiunilor Unite, prin dezastre se înțelege o degradare serioasă a societății, care produce pierderi umane și materiale importante sau modificări majore ale mediului, care depășesc capacitatea de răspuns a comunității respective, utilizând mijloacele proprii disponibile. Pentru societatea afectată este nevoie de un răspuns de sprijin extraordinar din afara ei pentru a putea reveni la starea de normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?