Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO şi GALERIE FOTO: Cultivatorii de cannabis, arestați preventiv


  

 

   Cei doi tineri din Focșani care au fost luați pe sus, marți seara, de polițiștii de la  Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și de mascați, au fost duși la instanță, ieri, cu propunere de arestare preventivă. Cristian Ene, de 21 de ani, și Cosmin Nicolae Toderașcu, de 23 de ani, au primit mandate pentru 29 de zile. Ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc.

   Cosmin Nicolae Toderașcu, de 23 de ani, și Cristian Ene, de 21 de ani, ambii din Focșani, au fost arestați preventiv ieri, pentru trafic și consum ilicit de droguri de risc. „Afacerea” le-au fost dată peste cap marți seara, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, care au dat buzna peste ei, chiar în locuințele în care aveau culturi de cannabis.

http://youtu.be/wfvjf5gHdro

   Cristian Ene a fost găsit de oamenii legii într-o casă părăsită din Boțârlău, comuna Vulturu, ce aparține bunicii sale, chiar în timp ce îngrijea frumusețe de cannabis, plantat în mai multe ghivece. „La data de 2 octombrie, în jurul orelor 19.00, lucrătorii SCCO Vrancea, în colaborare cu SIPI Vrancea, au depistat în flagrant în satul Boțârlău, județul Vrancea, într-o casă izolată, o persoană care îngrijea un număr de 33 de ghivece, în care se aflau plante din specia cannabis sativa, în diverse stadii de dezvoltare. Lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea,  continuând astfel activitățile de documentare a activității infracționale pe linia traficului și consumului ilicit de droguri de risc, au desfășurat trei percheziții domiciliare la locuințele lui E. Cristian, de 21 ani, și T. Cosmin Nicolae, de 23 de ani, ambii din municipiul Focșani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Ghivece cu plante și ciuperci 

   În timpul perchezițiilor la Boțârlău, anchetatorii au găsit 33 de ghivece, într-o cameră prevăzută cu sistem de iluminare și  ventilație confecționat artizanal, în care se aflau plante de cannabis, în diverse stadii de dezvoltare. La locuința din Focșani a lui Ene, au fost găsite 10 grame de cannabis și o cutie de plastic ce conținea pământ, în care erau plantate aproximativ 30 de fire de ciuperci de culoare albă cu extremitatea superioară maron. La locuința lui Cosmin Nicolae Toderașcu „au fost găsite într-o cutie din OSB, prevăzută cu sistem de iluminare și ventilație, un număr de 12 plante din specia cannabis sativa și cantitatea de aproximativ 10 grame cannabis. Culturile depistate erau îngrijite, alimentate cu îngrășăminte organice, suspecții fiind văzuți în mod constant aducând cantități mari de apă în locațiile respective. În perioada iunie-octombrie 2012, cei doi au mai deținut în vederea consumului propriu și comercializării droguri de risc, pe care le vindeau contra sumei de 60 lei per gram, banii obținuți fiind folosiți în interes personal”, adaugă polițiștii.
   Marți seara, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au emis pe numele acestora ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Ieri au fost prezentați judecătorilor Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, primind mandate pentru 29 de zile.

Semințe de cannabis cumpărate din Anglia

   Cristian Ene a fost găsit, marți seara, în casa bunicii sale, din Boțârlău, primită de aceasta după inundațiile din 2005. În timp ce-și îngrijea liniștit și tacticos cultura de cannabis, băiatul s-a trezit că oamenii legii îi suflă în ceafă.
   Luat la întrebări, Cristian Ene a recunoscut că are o cultură de cannabis, dar inițial a susținut că a luat plantele de pe marginea drumului. El a precizat că și-a început activitatea în luna iunie, iar cultura descoperită marți seara ar fi fost cea de-a doua, prima dată având doar trei plante. Băiatul a mai adăugat că drogurile erau folosite în interes personal, afirmație pe care anchetatorii nu au crezut-o. În locuința sa din Focșani, anchetatorii au găsit semințe de cannabis, cumpărate din Anglia, dar și un cântar special.
   Oamenilor din Boțârlău nici prin cap nu le-a trecut cu ce se ocupă băiatul. Marți seara, atunci când au văzut mașinile de poliție oprite în poarta locuinței vecinei lor, oamenii au ieșit pe stradă pentru a vedea ce s-a întâmplat. „Nu am știut ce face el aici. Venea la două-trei zile, avea niște bidoane cu apă, dar nu am știut ce face. Nici acum nu știu. Venea cu motoscuterul sau cu mașina, stătea ceva timp și apoi pleca. Nu mi-am închipuit că are treabă cu așa ceva. Am înțeles că ar avea droguri”, a spus un vecin al băiatului. „El e un băiat cuminte, liniștit. Mai venea pe aici. Când singur, când cu altă persoană, dar nu l-am văzut să facă rele. Cine știe ce o fi făcut de a venit atâta poliție aici!”, se mira o vecină.
 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?