Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

GALERIE FOTO: E pregătită economia Vrancei pentru RĂZBOI ?


   Exercițiul de mobilizare organizat în Vrancea a demarat, ieri, în prezența comisiei de evaluare formată din reprezentanții mai multor ministere. Informații despre exercițiul de verificare a stadiului pregătirii economiei pentru apărare în județul Vrancea au fost prezentate în cadrul întâlnirii organizate în sala Mare a Consiliului Județean. Au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, Dragoș Bîrlădeanu, primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, reprezentanți ai instituțiilor publice și agenți economici.
   În calitate de președinte al Comisiei Mixte de rechiziții, prefectul Cătălin Popescu a declarat că în cadrul acestui exercițiu se va discuta despre „capacitatea economiei și instituțiilor publice de la nivelul județului Vrancea de a se transforma în caz de deflagrație, de război”. Potrivit prefectului, a fost asigurată repartiția bunurilor rechiziționate, așa cum au fost solicitate prin cererile centralizate la Centrul Militar Zonal, folosind exclusiv rezervele județului.
   Acțiunea de verificare este coordonată de o comisie formată din reprezentanți ai Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Sănătății și Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, fără a afecta activitățile curente ale operatorilor economici, autorităților și instituțiilor publice angrenate în exercițiu.
   Locotenent colonel Dragoș Sîsin, directorul Direcției pregătirea economiei pentru apărare, le-a prezentat celor aflați în Sala Mare modul de derulare a exercițiului de mobilizare. Astfel, „exercițiul se va desfășura sub formă de aplicație metodică în care se va simula apariția unor situații de criză, care determină punerea în aplicare a Planului de mobilizare a economiei naționale pentru apărare și a Planului de rechiziții, de bunuri și prestări de servicii în interes public al județuluiVrancea, precum și asigurarea unor resurse pentru îndeplinirea funcțiilor de sprijin pe timpul situațiilor de urgență”.
   Comisia va evalua capacitatea de îndeplinire a sarcinilor cuprinse în Planul de mobilizare și va urmări modul în care autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice și agenții economici intervin pentru a înlătura urmările evenimentelor simulate. Practic, se va urmări dacă părțile responsabile știu cum să intervină și dacă au capacitatea de a face acest lucru, respectiv dacă dețin, pe hârtie cel puțin, utilajele necesare. Exercițiul de verificare a stadiului pregătirii economiei pentru apărare se va încheia pe 28 septembrie cu ședința de bilanț.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?