Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ajutoare alimentare pentru vrâncenii nevoiaşi


   Peste 54 mii de vrânceni vor beneficia de ajutoarele alimentare acordate din stocurile de intervenție ale Uniunii Europene prin programul PEAD. Distribuirea alimentelor a fost însă amânată deoarece acestea sosesc cu întârziere de la firmele care au câștigat licitațiile. De altfel, la mălai nu a fost efectuată licitația la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București și încă nu se știe cine va livra acest produs.
   Reprezentanții Consiliului Județean, instituția prin care sunt livrate ajutoarele, au explicat că, deocamdată, nu a fost încheiat contractul de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu un distribuitor de produse agricole. „Din informațiile primite se pare că abia la sfârșitul lunii octombrie vor fi transporturile de mălai”, au explicat reprezentanții Consiliului Județean.
   Fiecare persoană va primi 16,4 kilograme de făină, 1,2 kilograme de paste făinoase, 640 de grame de biscuiți, 7,93 kilograme de orez, 4 kilograme de zahăr, 7,7 litri de ulei, fasole – 1,68 kilograme, mazăre – 2 kilograme, roșii în bulion – 1,8 kilograme, bulion – 1,39 kilograme. Transporturile de alimente sosite până acum la depozitul din Focșani au fost preluate de echipe de inspectori de la Garda Financiară și APIA Vrancea. Acestea au întocmit procesele verbale de preluare a mărfii și, acolo unde a fost cazul, au menționat zilele de întârziere a produselor. Este vorba de transporturile de făină, unde întârzierile de patru zile se vor transforma în penalități pentru distribuitor.
   În Focșani, pensionarii care au pensie de maximum 400 de lei, pe lună, șomerii, persoanele cu handicap și cele care primesc ajutor social se pot adresa Cantinei de ajutor social începând cu data de 1 octombrie, când va demara acțiunea de împărțire a acestor ajutoare.
   Aceștia trebuie să dețină în momentul ridicării alimentelor o copie după cartea sau buletinul de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?