Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Cinci trucuri simple pentru a fi binedispus


  Dacă ai nevoie să te binedispui, nu este nevoie să aștepți să mergi într-un loc exotic sau să câștigi la loterie. O revizuire a micilor obiceiuri din timpul zilei îți poate aduce fericirea, sunt de părere realizatorii unui studiu australian.
   Începe ziua într-o manieră sănătoasă, este îndemnul experților. Persoanele care consumă, în medie, patru cești de ceai verde în fiecare zi, sunt mai puțin predispuse la depresie decât acelea care nu au acest obicei. În acest caz, responsabilă cu buna dispoziție este teanina, un compus al ceaiului verde care are rolul de a grăbi eliberarea serotoninei, un neurotransmițător prezent în diverse organe, incluzând sistemul nervos central, cu rol important în prevenierea apariției depresiei și a anxietății, spune studiul publicat de revista Prevention.
   Ziua trebuie să continue cu un prânz de detoxifiere, sunt de părere autorii studiului. Așa că, de pe masă nu trebuie să lipsească legumele și fructele proaspete, care să completeze un meniu cu pește și cereale integrale. De asemenea, trebuie limitat consumul de alimente procesate, de dulciuri sau prăjeli. Acestea nu trebuie consumate decât foarte rar și în cantități mici, sugerează nutriționiștii australieni. Persoanele care mănâncă frecvent astfel de alimente manifestă adesea stări depresive, spun ei.
După-amiezele sunt pentru sport, consideră specialiștii. Aceasta pentru că endorfinele, eliberate în urma exercițiilor fizice, contribuie semnificativ la creșterea stării de bine a unei persoane. În acest sens, o simplă sesiune de sport – aproximativ 20 de minute – poate spori starea de bine pentru cel puțin jumătate de zi.
   Seara se mănâncă alimente cu fier. Este recomandat ca, la cină, să fie consumate alimente bogate în fier, spun autorii cercetării. Pentru o mai bună absorbție, mai ales în cazul femeilor aflate la menopauză – până la 16% dintre ele au deficit de fier – specialiștii în nutriție recomandă suplimentele cu fier. Același studiu australian arată că femeile care obișnuiesc să consume suplimente de fier sunt mai binedispuse decât acelea care recurg la medicamentele placebo.
   Păstrează numai ce este bun. Este sfatul specialiștilor care recomandă ca, seara, înainte de culcare, să vă amintiți cel puțin trei lucruri pozitive petrecute în ziua respectivă, indiferent cât de nesemnificative ar putea părea acestea.

   Un sondaj realizat de compania Coca Cola, numit „Fericirea Globală”, arată că, în realitate, 39% dintre oameni consideră că momentele petrecute seara, alături de cei dragi, sunt cele mai frumoase clipe ale unei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?