Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Mituri anti – îmbătrânire: ce ne menţine mereu tineri?


Ne pot întineri fructele și legumele? Este doar un zvon sau pură realitate? Ei bine, alimentația cât mai naturală și sănătoasă și o viață echilibrată (fără țigări, cu puțin alcool, mișcare și relaxare în mod regulat, suficient sport) reprezintă baza pentru o viață îndelungată. Substanțele nutritive din produsele proaspete din grădină au un rol decisiv.
Vitaminele C și E (care se regăsesc în Kiwi, citrice, ardei, varză, etc) protejează celulele și au grijă ca pielea nostră să rămână netedă și sănătoasă. Roșiile sunt niște „luptători” aprigi împotriva îmbătrânirii, datorită conținutului subtantei licopen. Pe lângă faptul că acesta oferă protecție pielii împotriva razelor UV, aceasta reduce riscul dezvoltării celulelor canceroase sau ajută la combaterea acestora. Cine are responsabilități foarte mari, care include și stresul cotidian sau cine fumează are nevoie de mai multă vitamina C (150mg). De asemenea, este indicat să folosească uleiuri vegetale bogate în vitamina E sau cele de soia și de floarea soarelui.
Mișcarea – jogging, mersul pe bicicletă, înotul – mobilizează întregul organism, astfel „alimentându-l” cu oxigenul de care are nevoie. Celulele „respiră” adânc devenind de asemenea foarte active. Rezultatul: culoarea pielii este sănătoasă, iar țesuturile foarte netede. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?