Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Șoselele din Vrancea, „periate” de peste 100 de polițiști


   Polițiștii vrânceni cu atribuții pe linie rutieră și ordine publică au ieșit, ieri, în trafic. Ei au participat la o acțiune de amploare, ce a avut drept scop instaurarea unui climat de siguranță rutieră pe șoselele din județ. În intervalul orar 12.00 – 18.00, peste 100 de oameni ai legii au ieșit în stradă și i-au tras pe dreapta pe toți participanții la trafic indisciplinați. Ei au sancționat 545 de participanți la trafic, valoarea totală a amenzilor fiind de 64.700 lei. Au reținut 36 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare. Dintre sancțiuni, 220 au fost aplicate pentru viteză, 26 pentru neacordare de prioritate, iar 15 pietonilor care au traversat neregulamentar. Restul amenzilor au fost date pentru alte abateri. 

   O amplă acțiune, ce a avut drept scop disciplinarea participanților la trafic, a fost organizată ieri, în intervalul orar 12.00-18.00, pe raza întregului județ. Peste 100 de oameni ai legii au participat la acțiune, cu toate aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Polițiștii vrânceni au fost sprijiniți și de colegii lor din județele Galați și Buzău.
   Conducerea IPJ a precizat că acțiunea a fost coordonată reprezentanți ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) și s-a intitulat „Vrancea în siguranță!”. De altfel, la sediul IPJ a ajuns, ieri, un ofițer din cadrul Direcției Rutiere a IGPR, respectiv inspectorul principal Marius Marin. „Acțiunea are efective mărite și urmărește instaurarea unui climat de siguranță în trafic. Se acționează în special în zonele numite de noi puncte negre, dar și pe celelate drumuri din județ, în total, la acțiune participând peste 100 de polițiști de la rutier și ordine publică. În urma unei analize, s-a constatat că de la începutul anului și până în prezent a crescut numărul persoanelor decedate în accidente de circulație, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dar nu și numărul accidentelor, unde înregistrăm o scădere”, a explicat comisarul șef Ionel Popescu, șeful IPJ.
   Inspectorul principal Marius Marin, din cadrul Direcției Rutiere a IGPR, ne-a precizat că prin acțiunea de ieri, nu s-a urmărit amendarea participanților la trafic, ci prevenirea producerii accidentelor rutiere. „În urma unei analize, s-a stabilit că principalele cauze generatoare de accidente sunt viteza neadaptată și excesivă, dar și abaterile săvârșite de bicicliști, căruțași, conducători de mopeduri și pietoni. Trebuie să se înțeleagă că această acțiune este pur preventivă. Urmărim doar reducerea numărului de accidente rutiere. Dacă reușim să prevenim producerea unui accident, considerăm că scopul acțiunii a fost îndeplinit”, a explicat inspectorul principal Marin.

Traversarea neregulamentară a curmat nouă vieți

   În ultimele săptămâni, pe raza județului Vrancea s-au produs destul de multe accidente de circulație soldate cu victime. Principalele cauze care stau la baza producerii accidentelor rutiere grave, înregistrate pe drumurile publice din Vrancea în ultimele săptămâni, le constituie traversarea neregulamentară și neatenția caruțașilor.
   Polițiștii au precizat că de la începutul anului, pe raza județului, din cauza imprudenței pietonilor s-au produs 19 accidente grave, în care 9 persoane au decedat și 10 persoane au fost rănite grav, aceasta reprezentând principala cauză de producere a accidentelor grave de circulație. Tot mai mulți pietoni traversează drumurile naționale prin alte locuri decât cele permise, la lăsatul serii sau chiar pe timp de noapte, nu au îmbrăcăminte în culori deschise ori reflectorizante și nu sunt astfel vizibili pentru conducătorii auto. 
   O altă cauză de producere a accidentelor rutiere o reprezintă viteza neregulamentară sau chiar excesivă. În primele opt luni, 19 accidente grave s-au produs tocmai din acest motiv. Åžapte persoane și-au pierdut viața și alte 22 au fost rănite grav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?