Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Guvernul caută bani pentru creşterea indemnizaţiilor pentru mame


   Finanțele vor face împreună cu Ministerul Muncii o simulare pentru a determina efortul bugetar necesar majorării indemnizațiilor pentru mame la 85% din salariu, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, care nu a exclus o astfel de măsură chiar în ultimele luni ale acestui an. „Există o opțiune în acest sens (al majorării indemnizațiilor – n.r.). Trebuie să facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii și s-ar putea să se găsească fonduri pentru mărirea indemnizației”, a spus Georgescu, întrebat de jurnaliști dacă existe resurse pentru această măsură anunțată de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
   Întrebat dacă revenirea s-ar putea aplica chiar din acest an, Georgescu nu a exclus posibilitatea majorării în ultimele luni, dar decizia depinde de ce va reieși din calcule.
   La mijlocul anului 2010, Guvernul Boc a redus indemnizația pentru mame, la 65% din salariu.
Anterior reducerii, indemnizația pentru creșterea copilului era plătită pe doi ani și reprezenta 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuții la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?