Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Evaziune de 39 milioane lei, descoperită de fisc


   Evaziunea fiscală descoperită de inspectorii Finanțelor vrâncene a fost de peste 39 milioane lei, în primele opt luni din acest an. În această perioadă, inspectorii de la Direcția Generală a Finanțelor Publice au efectuat 1.493 de verificări, din care 321 la persoane fizice. „Selecția contribuabililor supuși inspecțiilor fiscale s-a făcut în baza analizei de risc vizând în principal contribuabilii cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat”, motivează finanțiștii alegerea contribuabililor verificați.
   În urma controalelor au fost atrase suplimentar la bugetul statului nu mai puțin de 39,06 milioane lei, cu 9,06 milioane lei, adică 30,2%, mai mult față de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari probleme au fost la diferențe de impozite, taxe, contribuții, unde s-au recuperat 31,96 milioane lei, cu 28,3% mai mult față de anul anterior. Pentru aceste diferențe s-au calculat accesorii în valoare de 5,5 milioane lei, au fost aplicate amezi contravenționale de 630 mii lei și s-au efectuat confiscări de 0,9 milioane lei. „În cadrul sumelor stabilite suplimentar diferențele de impozite și taxe ocupă ponderea cea mai mare cu 81,82% în următoarea componență:TVA –  18,80 milioane lei; impozit pe profit – 6,38  milioane lei; impozit pe dividende -2,24 milioane  lei; alte impozite și taxe – 4,54 milioane lei”, au precizat reprezentanții DGFP Vrancea.
   De asemenea, de la începutul anului, inspectorii fiscali au înaintat 22 sesizări instituțiilor abilitate „pentru continuarea și definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a gradului de participare a acestora la infracțiunile constatate pentru un prejudiciu creat bugetului general consolidat în sumă totală de 5,61 milioane lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?