Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cheltuielile spitalelor, la vedere


   Cele trei spitale vrâncene din subordinea Ministerului Sănătății (MS), mai exact Spitalul Județean de Urgență Focșani, Spitalul Comunal din Vidra și Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni vor raporta lunar la Minister situația privind execuția bugetară de venituri și cheltuieli.
   Acest aspect a fost solicitat ieri, în cadrul unei videoconferințe la care a participat ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea și managerii celor trei unități sanitare. Scopul principal al acestei solicitări este de a identifica cauzele dezechilibrului financiar existent în spitale.
   Spitalul Județean de Urgență are datorii către furnizori de 12 milioane lei, Spitalul din Vidra are datorii de peste 100 de mii de lei, iar Spitalul din Dumbrăveni este singura unitate sanitară din subordinea MS care nu are datorii. „Vrem să identificăm cauzele dezechilibrului financiar încă existent în unele spitale. O astfel de analiză financiară ne va da posibilitatea să aflăm unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unității respective sau în sistemul de finanțare al spitalului. Am cerut să ni se spună exact dacă depășirile termenelor de plată sunt realizate în limita creditelor bugetare sau dacă acestea depășesc creditele bugetare. Ne interesează dacă există depășiri în cadrul programelor de sănătate, sau dacă acestea sunt la servicii medicale. După această analiză vom stabili măsurile care se impun„, a declarat ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, în cadrul videoconferinței.
   Pentru a asigura o mai bună transparență, situațiile bugetare ale unităților sanitare cu paturi vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?