Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Arafat a aflat că Ambulanţa are nevoie de bani


   Ambulanța are nevoie de o suplimentare bugetară pentru a face față cheltuielilor. În acest sens, miercuri, managerul Servicului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, medicul Vitalie Bețișor, a fost la Ministerul Sănătății, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat Răzvan Vulcănescu și cu subsecretarul de stat Raed Arafat. Managerul Bețișor le-a prezentat celor doi problemele cu care se confruntă Ambulanța Vrancea. „În cadrul întâlniirii am prezentat situația financiară a SAJ Vrancea, problemele cu care ne confruntăm în momentul de față. Din cauza creșterii salariale cu 8% din iunie, fondul de salarii a crescut simțitor. I s-a adus la cunoștință că în 2011, prin desființarea celor două spitale din județ, am fost obligați să preluăm personal, mai exact 3 asistenți medicali, pentru care nu am primit suplimentare de buget. Pe an, costurile cu cei trei asistenți sunt de 160 de mii de lei. Ei au înțeles problema, au fost foarte deschiși cu noi și au promis ca în una-două săptămâni vom primi un răspuns și vor încerca să găsească o soluție ca să rezolve problema”, spune managerul SAJ, medicul Vitalie Bețișor.
   Acesta a mai adăugat că, lunar, Ambulanța primește 1,064 milioane de lei, din care, numai pentru salarii se cheltuie aproximativ 920 de mii de lei, iar alți 215 mii de lei se duc pentru costurile cu carburanții, piesele auto și plata utilităților. „Cu toate că fondul de salarii este de aproximativ 920 de mii de lei, lunar, SAJ Vrancea se confruntă cu un deficit de personal. Statul de funcții prevede 300 de angajați, iar noi avem doar 239 de angajați”, a completat managerul Bețișor.
   Practic, conducerea Ambulanței a solicitat o suplimentare buigetară de 70 de mii de lei lunar, începând cu luna iunie, de când salariile au crescut cu 8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?