Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Indienii protestează împotriva deschiderii McDonald’s în locurile lor sfinte


   Unul din cele mai mari lanțuri fast food din lume, McDonald’s, plănuiește să deschidă restaurante în două dintre cele mai religioase centre din India, potrivit The Times. Meniul va fi exclusiv vegetarian, în semn de respect față de religie și preferințele alimentare ale indienilor.
   Unul dintre restaurante urmează să fie deschis în orașul Katra, unde este situat templul sacru hindus Vaishno Devi. Al doilea restaurant vegetarian ar urma să fie plasat în orașul sfânt sikh Amritsar, în statul indian Punjab. Deși sikhii nu au interdicție la consumul de carne, în templele lor se distribuie doar hrană vegetariană pentru pelerini și vizitatori.
   McDonald’s speră că fanii fast food, după un pelerinaj în munți, nu se vor sinchisi de cartofii prăjiți și hamburgheri. „Aceasta este nu doar o tentativă de a face profit, ci și de a-i umili deliberat pe indieni. Această companie este legată de sacrificarea vacilor.Vom lupta cu siguranța împotriva McDonald’s”, a declarat președintele Comitetului Național al Indiei, amintind că vaca este un animal sacru în India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?