Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţiştii rutieri, la „vânătoare“ de şoferi băuţi


   Polițiștii rutieri au fost cu ochii pe șoferii care se urcă la volan după ce consumă băuturi alcoolice, în cadrul unei acțiuni care s-a derulat sâmbătă noapte. În intervalul orar 22.00-04.00, polițiștii au constatat șase infracțiuni la regimul rutier, au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale și au reținut opt permise de conducere. Dintre amenzi, șapte au fost pentru alcool, una pentru neacordare de prioritate pentru pietoni și restul constau în alte abateri. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.910 lei. „Având în vedere analiza evoluției accidentelor grave de circulație, produse în acest an, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță privind deplasarea pe drumurile publice, a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice în rândul conducătorilor auto”, a declarat comisarul șef Adrian Huzum din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.
   Unul dintre conducătorii auto găsiți băuți la volan este Maricel A., de 28 de ani, din localitatea Lungoci, județul Galați, depistat la Nănești, sâmbătă noaptea, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au găsit o autoutilitară furată

   La sfârșitul săptămânii trecute a luat sfârșit și acțiunea derulată la nivel național pe linie de transporturi de mărfuri. În cadrul acestei acțiuni, au fost verificate 90 de autovehicule, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale și au fost retrase două certificate de înmatriculare. Alte două mașini au fost indisponibilizate, pentru că una nu avea inspecția tehnică periodică la zi și o alta figura ca fiind furată. „Au fost organizate acțiuni pentru verificarea legalității transpoturilor rutiere și respectarea perioadelor de conducere și odihnă de către conducătorii auto ai unor autovehicule destinate transportului public rutier de mărfuri. În special au fost verificate autovehiculele cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 16 tone, inclusiv cele care transportă mărfuri periculoase. Obiectivele au fost reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul vitezei, depășirilor neregulamentare și a neacordării de prioritate dar și sancționarea nerespectării perioadelor de conducere și odihnă. Ultimul obiectiv a fost realizat împreună cu lucrătorii ARR”, a mai adăugat comisarul șef Adrian Huzum. Polițiștii rutieri spun că și în perioada următoare vor avea loc alte acțiuni, cel mai probabil vizându-i pe conducătorii de mopeduri și pe căruțași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?