Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mită de 500 de lei, pentru un poliţist de la Pufeşti


   Un polițist de la Pufești a refuzat mita pe care un hoț, ce fusese prins la furat de struguri cu câteva zile mai înainte, i-a oferit-o pentru a scăpa de acuzații. Georgică Zaharia, șeful postului de Poliție de la Pufești, l-a denunțat ofițerilor Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Biroul Județean Anticorupție Vrancea, pe Costel Narcis Å¢., de 27 de ani, din județul Neamț, care a încercat să-i ofere 500 de lei, pentru a nu fi întocmit dosar penal pe numele său.
   Tânărul a fost prins în vie la data de 29 august, împreună cu trei prieteni, chiar în timp ce furau struguri de pe tarlaua unui localnic din Pufești. În aceeași zi, Costel i-a promis polițistului că îi va da, bani numai să nu îi întocmească dosar penal. „În fapt, la data de 30.08.2012 a fost înregistrat denunțul agentului de poliție din cadrul IPJ Vrancea, care a sesizat faptul că Å¢. Costel Narcis i-a promis o sumă neprecizată de bani pentru a-l favoriza cu ocazia cercetărilor în cadrul unui dosar penal, în care învinuitul și alți trei făptuitori erau cercetați pentru furt, fiind prinși în flagrant. În ciuda refuzului agentului de poliție, făptuitorul a insistat, oferindu-i toți banii pe care îi avea asupra sa, respectiv suma de 150 lei, cu promisiunea ca la viitoarea întâlnire, care urma să aibă loc la data de 02.09.2012, să se prezinte cu o sumă mai mare”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
   În urma denunțului formulat de Georgică Zaharia, duminica trecută a fost organizat un flagrant. Costel a fost prins în timp ce îi dădea agentului de poliție 500 de lei. „Față de cel în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de dare de mită (…), dispunându-se cercetarea în stare de libertate”, se mai arată în același comunicat.
   Potrivit unor surse oficiale, șeful Postului de Poliție de la Pufești este la al cincilea denunț. De tot atâtea ori a depus mărturie, în dosarele celor care au ajuns în fața instanțelor de judecată sub acuzația de dare de mită.
   În mai 2011, agentul de poliție a refuzat mită în valoare de 200 de euro de la un șofer depistat în trafic, deși nu avea permis de conducere. Cu doi ani înainte, același polițist a refuzat 700 de lei din partea unui cetățean de origine maghiară, de asemenea oprit în trafic. Åžoferul a insistat să îi dea bani numai să nu fie controlat, întrucât avea o problemă cu permisul de conducere.
   Reamintim că patru bărbați au fost depistați de polițiști, chiar în timp ce furau struguri din via unui gospodar. La data de 29 august, la orele 18.45, Costel Narcis Å¢., de 27 ani, Pompiliu Ionuț R., de 20 ani, Ion R., de 41 ani, toți din comuna Tasca, județul Neamț, și Ion B., de 33 ani, din comuna Bicaz Chei, județul Neamț, au fost surprinși de polițiști pe tarlaua lui Vasilică G., din comuna Pufești. Polițiștii continuă cercetările, iar Costel va fi cercetat și pentru dare de mită.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?