Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Două GAL-uri vrâncene vor primi 5,7 milioane euro


   Două Grupuri de Acțiune Locală – GAL realizate de Camera Agricolă Vrancea, „Valea Râmnicului” și „Pădurile Dacice”, au fost declarate eligibile și vor primi o finanțare europeană de peste 5,7 milioane euro. Înființarea de GAL-uri pentru dezvoltarea economică a agriculturii vrâncene este una dintre inițiativele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Consiliul Județean este partener în cadrul acestor GAL-uri, care au ca scop atragerea de fonduri nerambursabile, în valoare maximă de 2.850.000 euro fiecare, prin accesarea măsurii 4.3.1.2. „Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului” din cadrul Axei 4: Leader – FEADR.
   În „Grupul Local de Acțiune Valea Rîmnicului” sunt parteneri publici și privați din localitățile Dumitrești, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Poiana Cristei, Gura Caliței, Mera, Reghiu, Andreiașu de Jos, Broșteni din județul Vrancea, precum și Buda, Valea Sălciei și Bisoca din județul Buzău. Din „Grupul de Acțiune Locală Pădurile Dacice” fac parte parteneri publici și privați din localitățile Corbița, Boghești, Homocea, Ploscuțeni, Tănăsoaia din județul Vrancea și Buciumeni din județul Galați.
   Grupurile de Acțiune Locală sunt entități constituite din reprezentanți ai sectorului public și privat, desemnați dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de cerințe privind componența, teritoriul acoperit și care vor putea implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului. Prin aceste forme pot fi accesate fondurile europene nerambursabile acordate pentru dezvoltarea mediului rural. Avantajul este oferit de simplificarea procedurilor și a duratei de evaluare, respectiv aprobare a proiectelor depuse de fermieri.
   Grupul de Acțiune Locală Vrancea Sud-Est, proiect intrat în activitate efectivă și la care Consiliul Județean este deja partener, i-a ajutat pe fermierii din această zonă a județului să acceseze proiecte în valoare de peste 820 mii euro, o sumă considerabilă ținând cont de perioada scurtă de timp în care s-au derulat sesiunile de depunere a proiectelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?