Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Călătorii care circulă fără bilet în mijloacele de transport în comun pot fi amendaţi


   Călătorii care nu prezintă biletul de călătorie controlorului, atunci când se află într-un mijloc de transport în comun, pot fi sancționați cu amendă de la 50 la 100 de lei. De la începutul anului însă, au fost aplicate doar 4 amenzi, semn că cei care circulă cu mijloacele de transport în comun sunt corecți și își cumpără bilete. „Călătorii din Focșani își plătesc biletul. Sistemul pe care îl avem de vânzare al biletului face în așa fel încât toți călătorii să își poată procura biletul necesar călătoriei foarte ușor. Chiar și abonamentele se pot procura de la șofer. Suntem printre puținele orașe din țară în care, în proprorție de 99,9 la sută, călătorii își cumpără biletul”, ne-a declarat Ion Diaconu , directorul Societății de Transport Public Local.
   La această situație a contribuit și sistemul de supraveghere video, montat în toate mijloacele de transport în comun, care monitorizează fără întrerupere atât călătorii cât și conducătorii auto.
   Conform regulamentului de funcționare al Serviciului de Transport Public Local, pot fi acordate sancțiuni și pentru nerespectarea integrității mijlocului de transport și a infrastructurii acestuia, adică deteriorarea afișajului și indicatoarelor montate în stațiile de călători. Amenda este de la 100 la 500 de lei. Agresarea fizică sau verbală a conducătorului auto poate fi sacționată cu amendă de la 100 la 300 de lei.
 
Åži Societatea de Transport Public poate fi amendată

   Regulamentul de funcționare al Societății de Transport Public Local  prevede amenzi și pentru societatea de transport. Astfel întârzierile sau nerespectarea traseului stabilit se sacționează cu amendă de 1.000 la 2.000 de lei, utilizarea altor mijloace de transport decât cele stabilite prin caietul de sarcini cu amendă de la 500 la 1.500 de lei, utilizarea altor tipuri de legitimație de călătorie cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei, nerespectarea tarifelor stabilite prin hotărâre de Consiliu Local de la 1.500 la 2.500 de lei.
   Regulamentul prevede sancțiuni și pentru nerespectarea condițiilor de salubritate și protejării mediului în mijloacele de transport în comun, cu amendă de la 500 la 1.000 de lei. „Aceste situații pot fi constatate de către funcționari ai Primăriei Municipiului Focșani, unde există un departament special de control transport”, ne-a declarat Ion Diaconu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?