Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Volkswagen Amarok: cabină simplă și cutie automată cu 8 trepte


   Modelul pick-up al producătorului german Volkswagen a primit câteva îmbunătățiri, fiind disponibil acum și în varianta single cab, dar și cu transmisie automată cu 8 trepte de viteză. VW Amarok va putea fi achiziționat și în cea de-a doua variantă de carosare, cu cabină simplă care oferă o suprafață mai mare de încărcare. Aceasta a fost extinsă la 2.205 mm față de versiunea cu cabină dublă. Suprafața de încărcare este astfel mai lungă cu 65 cm și poate acomoda doi europaleti încărcați transversal, unul în spatele celuilalt, rămânând disponibil alți 60 cm de spațiu suplimentar.
   Volkswagen Autovehicule Comerciale vine și cu o inovație pentru segmentul pick-up, dotând modelul Amarok cu o transmisie automată în 8 trepte de viteză. Constructorul susține că această cutie este ideală pentru off-road, dar în același timp asigură mai mult confort și un consum mai redus față de cel al versiunii manuale.
   Principalul avantaj pe care îl oferă cutia în 8 trepte este distribuția mai mare a rapoartelor, motorul TDI lucrând mai eficient în orice plajă de turație. Treapta 8 a fost concepută ca raport Overdrive pentru turații reduse, asigurând astfel un consum redus. Treapta 1 a fost concepută ca treaptă cu raport mai scurt pentru utilizarea în teren accidentat și pentru rularea cu remorcă.
   Cutia automată de viteze este disponibilă alături de motorizarea de 180 CP, 2.0 l Biturbo TDI. Cuplul maxim atins este de 420 Nm, iar viteza maximă de rulare ajunge la 179 km/h și este atinsă în treapta a șaptea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?