Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Deputatul Tîlvăr: Drogurile sunt o ameninţare pentru sănătatea tinerilor


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat că drogurile sunt o amenințare serioasă pentru sănătatea și siguranța tinerilor. În opinia sa, consumul acestor substanțe constituie principalul izvor al problemelor de sănătate în rândul tinerilor.
   Parlamentarul a arătat că în conformitate cu studiile și cercetările realizate în domeniu, consumul de droguri reprezintă principala cauză a decesului în rândul tinerilor. „În calitate de parlamentar preocupat de problema drogurilor, dar și în calitate de membru al Comisiei pentru Traficul de Persoane, am simțit nevoia să fac această declarație de presă, pentru că, în ultimul timp, traficul de persoane este din ce în ce mai legat de problema drogurilor. Consider că este nevoie de un efort comun atât al clasei politice cât și al institutiilor implicate în domeniul combaterii drogurilor, pentru ca viitorul tinerei generații, cea mai atinsă de acest flagel, să nu fie afectat de una dintre cele mai mari provocări pentru societate”, a spus deputatul Angel Tîlvăr.
   Acesta a arătat că Raportul Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, din anul 2011, arată că tinerii pot obține cu mare ușurință chiar și cele mai nocive droguri, într-un termen de maxim 24 de ore. Conform statisticilor, acest fenomen a luat amploare în Europa, astfel că la fiecare oră, o persoană moare din cauza unei supradoze.
   Utilizarea internetului pentru vânzarea și cumpărarea acestor substanțe nocive precum și schimbul rapid de informații cu privire la noile droguri, prin intermediul rețelelor de socializare, reprezintă noi provocări pentru actualele politici în materie de control al drogurilor și pentru metodele de prevenire tradiționale. „Se impune alocarea unor resurse financiare importante, care să permită cercetarea fenomenului, pentru că doar studiind cu atenție cauza, se pot adopta soluții eficiente pentru combaterea flagelului drogurilor, dar și pentru cunoașterea pieței drogurilor și a dinamicii acesteia. Este vital să se îndrepte atenția către identificarea grupurilor vulnerabile și luarea unor măsuri eficiente, care să impiedice aceste grupuri să consume droguri”, a încheiat deputatul social-democrat de Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?