Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Ameninţări cu MOARTEA şi RĂPIREA, la Tulnici


   Irina Ciută, din comuna Tulnici, a fost amenințată cu moartea după ce și-a exprimat opinia privind anchetele DNA referitoare la referendumul din 29 iulie, în care a amintit că procurorii ar trebui să ancheteze ceea ce se întâmplă la Obște și de ce ard camioanele oamenilor din localitate.
   Amenințarea cu moartea a venit pe Facebook, de la un anume „Corneliu Zelea Codreanu” despre care femeia susține că este din partea PDL din Tulnici, partid din care fac parte toți cei implicați în scandalul Obștea Tulnici. Ca să fie cât mai convingător, cel care a postat mesajul amenință și că îi va răpi nepoata Irinei Ciută. „Ai să mori dacă mai faci campanie pentru PSD! De mult ești în vizorul nostru și avem informații că nu te potolești! Îți cerem de urgență ori să pleci din țară ori să-ți vezi de treaba ta acasă la cratiță! Nu e glumă, venim peste tine în casă și te terminăm sau poate îți răpim nepoata”, se arată în mesajul postat sub numele de „Corneliu Zelea Codreanu” pe contul de Facebook al Irinei Ciută.
   Declarația Irinei Ciută, care l-a determinat sau i-a determinat pe cei care se ascund în spatele nick-name-lui Corneliu Zelea Codreanu să facă astfel de amenințări, pentru care organele abilitate, Parchetul și Poliția ar trebui să se autosesizeze, este următoarea: „De ce vine DNA-ul la noi în sat ? Au avut oameni în fiecare secție de votare, nu s-au făcut plângeri. De ce au venit dacă nu a fost nicio reclamație ?De ce ne întreabă pe cine am votat ? A fost referendumul, s-a votat, nu au fost probleme. Noi am fost la vot ca să scăpăm de sărăcie, pentru că nu mai avem din ce trăi. Copiii au o pregătire, au o școală, dar nu au unde să lucreze. De asta am ieșit la vot. Să dispară mafia, să se schimbe ceva în țară. De ce este închisă Obștea ? Trebuie să ne dea lemnele. Au tăiat în neștire, au făcut niște lucruri pe care nici ei nu mai știu pe unde să le scoată, iar acum nu ne mai dau nici lemne de la Obște. Cine mănâncă Obștea? Tot PDL-ul. DNA să vină și să întrebe cine ne dă foc, pentru că nouă ne este frică să stăm în casă, să ieșim din casă. În spatele incendiilor este tot cineva din satul nostru, pentru că nu vine cineva de la București sau de la Brașov. Tot de la partide pleacă. Procurorii ar trebui în primul rând să ancheteze astfel de cazuri pentru că nouă ne este frică să mai stăm în satul ăsta. Noi ar trebui să cerem o situație de urgență aici pentru că ne este frică să mai stăm în casă”…
   Potrivit polițiștilor, pentru a putea fi demarate cercetări în acest caz, Irina Ciută trebuie să depună o plângere scrisă la poliție.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?